Hikmet Ayar'dan Çarpıcı Açıklamalar

Hikmet Ayar'dan Çarpıcı Açıklamalar
Ak Parti Rize Eski İl Başkanı Hikmet Ayar'dan çarpıcı açıklamalar...

Ak Parti Rize Eski İl Başkanı Hikmet Ayar, Çay TV ekranlarında yayınlanan Çayda Sabah programının konuğu oldu. Ayar, merakla beklenen  milletvekilliği adaylığıyla ilgili de net konuşarak adaylığını açıkladı.

Ayar, Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan'la olan hukukunun 1988 yılında başladığını belirterek, "Kendisini ilk olarak 1988 yılında o  zaman ki Refah Partisinin Çayeli ilçe kongresinde dinledim. O günkü atmosfer beni oldukça etkiledi. Daha sonra 1991 milletvekilliği seçimlerinde kendisi İstanbul'dan milletvekili  adayı oldu bizde Çayeli'nde SKM başkanı olduk. O vesileyle kendisini daha yakından tanıma imkanım oldu. Bu vesileyle o gün bugün kendisiyle çok  yakın bir hukukumuz olmuştur." dedi.

Dört yıllık il başkanlığı süresince elde edilen başarıların güçlü bir teşkilatla elde edildiğini ifade eden Ayar, "Siyasette insanlar küçük olsun benim olsun anlayışıyla hareket edebiliyorlar.  Bu bir zaaftır, eksikliktir. Hamdolsun biz bu yanlışın içine hiç  düşmedik. Siyaseti kuralıyla yapmak istedik. Nedir siyasetin kuralı? Herkese kapınızı  açacaksızınız. Parti tüzüğünde bana ne yükleniyorsa öncelikli olarak onları yapmaya çalıştım. Bir  tekniksen edasıyla  çalıştık. Bizimkisi özellikle bir mutfak çalışmasıydı.Teşkilatlar partinin omurgasıdır. Eğer siz  omurgayı sağlam tutmazsanız zayıf bir omurgayla yürüyüşünüz zayıf olur. O anlamda biz teşkilatlarımız  öne çıkardık ve çok  zinde bir teşkilat oluşturduk. ifadelerini kullandı.

Ayar paralel  yapıyla ilgili ise, "Bu yapıyla mücadelemiz devam ediyor. Bu  yapı  zaman  zaman bizi de zor durumu düşürmüştür. Sayın cumhurbaşkanımızın da dik  duruşuyla birlikte paralel  yapı denen  bu  örgütten  kurtulacağız." dedi.

Ayar, Çaykur'un kurumsal  olarak  yönetilmesinden yana olduklarını  ifade ederek, "Çaykur'u kurumsal  yönetimi yönetir. Çaykur'un bir  yönetimi, yönetim kurulu, birimleri vardır. Çaykur'u siyaset yönetmez. Bu AK Parti döneminde böyle olmuştur. AK Parti'den önce farklı olmuş olabilir. Biz her zaman  söylemlerimizle Çaykur'un profesyonel  yönetiminden yana olduğumuzu ifade etmişizdir. Hatta son mahalli seçimlerden sonrada sizin programınızda ilk defa Çaykur'u konuşmadan bir seçim yaptık dedim. Çaykur doğru  yoldadır  dedim. Çay  ve Çaykur'la ilgili politikaların önemli sonuçlarını  daha sonra göreceğiz dedim.Merkezi hükümet olarak  uygulamaya koyduğumuz politikaların uzun vadede neler getirebileceğini hesap eden  bir kadroyuz. Nitekim bu  sene özel sektörün fiyatları Çaykur'un fiyatlarına çok  yaklaştı belki de 2015'te özel  sektörün fiyatları  Çaykur'u geçecek. Ben bunları il başkanlığımın ilk yılında bile söyledim. 2011 yılında il başkanlığı görevine geldiğim günden beri 3 milletvekilimle birlikte koordinasyon yapıp  istişare yapıyor ve geliyor aynı sesle konuşuyorduk. Benim il  başkanlığım döneminde Çaykur'un arkasındaki siyasi  destek çok iddialı söylüyorum; bizim AK Parti  dönemlerimiz dahil  olmak üzere, önceki  genel  müdürlerimiz dahil  olmak  üzere ortaya  koyduğumuz destek  hiç  bir  dönemde olmadığı kadar fazladır.

Sunucunun, " Aday olacak mısınız?" sorusu üzerine Ayar,  aday olacağını ifade ederek şunları  söyledi; "Hikmet Ayar önümüzdeki süreçte adaylık müracaatında bulunacaktır. buna mecburum, zorunluyum. çünkü geldiğimiz konjonktür  tablo  burada beni zorunlu hale getiriyor. Önemli olan bundan sonrasındır. Adaylık müracaatında bulunacağız. Ben 4 yıl il başkanlığı yaptım şu başarıları elde ettim o zaman  bu benim hakkımdır söylemi  içerisine hiç girmedim. Herkes size vermek istese bir  görevi  nasibinizde yoksa olmaz. Hikmet Ayar hiç  alan tarafta olmamıştır. Hep mutfakta  olmuştur. Teknik çalışma  içinde olmuştur. SKM başkanı  olmuştur. Son dönem 4  yıllık il başkanlığımda alan taraf değil  veren taraftır.  ama  bir  taraftan  büyük  bir  onurdur ben bu  onuru  yaşadım birazda başkaları  yaşasın.  Milletvekillikleri  belediye başkanlıkları  hatta bakanlıklarda bir  makamdan ziyade sorumluluk tarafıyla birlikte kara verilmesi gerekiyor. Bu görevlere makam gözüyle bakan  insanların bu memlekete verebilecekleri bir hizmet olamaz. bu düşüncelere kapılmaktan  Allaha  sığınıyorum. biz  görevimizi  layıkıyla yaptık.  Talebimizi iletiriz  ki  parti  üst yönetimiyle de konuşulmuş  o şekilde karara vardık.sonuç  her ne olursa olsun biz yinede AK Partiye hizmet için çalışırız. Önemli olan üyeliktir kalıcı  olan  da üyeliktir."