İlahiyat Fakültesi’nin Açılış Dersi Kurucu Dekan’dan

İlahiyat Fakültesi’nin Açılış Dersi Kurucu Dekan’dan
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) İlahiyat Fakültesi’nin Kurucu Dekanı Prof. Dr. S. Kemal Sandıkçı, fakültenin açılış dersine katıldı.

1993 yılından 2011 yılına kadar 18 yıl RTEÜ İlahiyat Fakültesi'nde kurucu dekan, 2007-2011 yılları arasında RTEÜ Rektör Yardımcısı ve aynı fakültede öğretim görevlisi olarak sürdüren Prof. Dr. S. Kemal Sandıkçı, 20 yıllık RTEÜ hayatının ardından bugün kendi adını taşıyan Prof. Dr. Sadık Kemâl Sandıkçı Konferans Salonunda düzenlenen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin açılış dersine konuşmacı olarak katıldı.

kemal-sandikci.20140923232418.jpg

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman,  İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrencinin katıldığı açılış dersine konuşmacı olarak katılan halen İstanbul Ensar Vakfı’nda dersler veren Prof. Dr. S. Kemâl Sandıkçı, açılış dersinde “İslam’ın Tabiatı ve Müslüman Kimliği”ni kapsamlı bir şekilde anlattı.

rteu-ilahiyat-fakultesinde-acilis-dersi-yapildi-(1).jpg

Sunuculuğunu  Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ümit Erkan’ın yaptığı programda Erkan, Prof. Dr. Sandıkçı’nın hayatı ve eserleri hakkında katılımcıları bilgilendirirken, Sandıkçı ise İslam’ın tabiatını anlattı.

rteu-ilahiyat-fakultesinde-acilis-dersi-yapildi-(9).jpg

Konuşmasında Dünyada her şeyin inişli çıkışlı, sonsuzluk sıfatının ise sadece Allah’a ait olduğunu dile getiren Prof. Dr. Sandıkçı,  “Müslümanlar, Allah’ı ve Peygamber Efendimizi kendilerine rehber edinmedikleri zaman zayıf düşerler.” dedi.

rteu-ilahiyat-fakultesinde-acilis-dersi-yapildi-(4).jpg

Kuran-ı Kerim’den ve hadislerden sık sık örnek verdiği konuşmasında İslam’ın gerçek manada yaşanması için insanın inancını merkeze koyması, hep Allah ile olma şuurunu taşıması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. S. Kemâl Sandıkçı, Müslüman kimliğini ise hayatında yalana, hileye başvurmayan, başkalarına zarar vermediği gibi kusurlarını da deşifre etmeyen ve insanlara değer veren olarak tanımladı. İslami açıdan günümüz insani ilişkilerini de değerlendiren Prof. Dr. Sandıkçı, “Bizim bugün yaşadığımız insani ilişkiler tarzının ne yazık ki Müslüman kimliği ile hiç alakası yok.” ifadelerini kullandı.

rteu-ilahiyat-fakultesinde-acilis-dersi-yapildi-(5).jpg

Program sonunda Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman tarafından katkılarından dolayı Prof. Dr. S. Kemâl Sandıkçı’ya plaket takdim edildi.

kemal-sandikci-huseyin-karaman.jpg

kemal-sandikci-rteu-ilahiyat-fakulteis-kurucu-dekani.jpg

rteu-ilahiyat-fakultesinde-acilis-dersi-yapildi-(2).jpg

rteu-ilahiyat-fakultesinde-acilis-dersi-yapildi-(3).jpg

rteu-ilahiyat-fakultesinde-acilis-dersi-yapildi-(6).jpg