İpsiz Recep'in 96. Ölüm Yıldönümü Anıldı

İpsiz Recep'in 96. Ölüm Yıldönümü Anıldı
Rizeli Kuva-yı Milliye kahramanı İpsiz Recep, ölümünün 96. yıl dönümünde Rize Sahil Parkı'ndaki anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.

Törene Rize Belediye Başkan Vekili Muhittin Aydın Bilsel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Bayram Yığcı, İl Müftüsü Naci Çakmakçı, muhtarlar, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Rize Belediye Başkan Vekili Muhittin Aydın Bilsel bir konuşma yaptı. Konuşmasında İpsiz Recep'in hayatı ve kahramanlıklarından bahseden Bilsel, şu ifadelere yer verdi: "1862 yılında Rize'de doğan İpsiz Recep, gözü pek ve atak yapısıyla 'İpsiz' lakabını almıştır. İstiklal Harbi başladığında, 15 arkadaşıyla birlikte İstanbul Kefken Adası'nda bir Fransız gemisini ele geçirip Sakarya Nehri'ne kadar getiren bu yiğit insan, ardından Karasu'da karargâh kurarak Ankara Hükümeti ile irtibat sağlamıştır. Ankara Hükümeti tarafından Milis Kuvvetleri Komutanı olarak Yüzbaşı rütbesiyle onurlandırılan İpsiz Recep, Karasu ve çevresini Rum çetelerine karşı başarıyla savunmuş, Kuvayımilliye saflarında önemli zaferler elde etmiştir."

Bilsel, Türkiye Cumhuriyeti'nin başarılarının, barışının, kalkınmasının ve istikrarının İpsiz Recep gibi kahramanların fedakarlıkları sayesinde sürdürülebildiğini ifade ederek şunları söyledi: "Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin başarılarını, barışını, kalkınmasını ve istikrarını, İpsiz Recep gibi kahramanlarımızın fedakârlıkları sayesinde sürdürebiliyoruz. “Türkiye Yüzyılı” olarak adlandırdığımız bu dönemde, bilimde, dijitalleşmede, üretimde ve her alanda güçlü adımlar atmaya devam ediyoruz. Geleceğe doğru yürürken, İpsiz Recep’in mirası bize rehberlik etmeye devam edecektir."

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Naci Çakmakçı şehitler için dua okudu. Tören, İpsiz Recep'in anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın tekrar okunmasıyla sona erdi.

psiz-recepin-96-olum-yildonumu-anildi-2.jpg

psiz-recepin-96-olum-yildonumu-anildi-1.jpg

psiz-recepin-96-olum-yildonumu-anildi-6.jpg

psiz-recepin-96-olum-yildonumu-anildi-4.jpg

psiz-recepin-96-olum-yildonumu-anildi-3.jpg

psiz-recepin-96-olum-yildonumu-anildi-5.jpg

zavendikli.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
7 Yorum