Kaymakamlık İhalesinde Usulsüzlük İddiası

Kaymakamlık İhalesinde Usulsüzlük İddiası
İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Buçan, Ardeşen Fırtına Vadisi Ziyaretçi ve Tanıtım merkezi hizmet binası yapım ihalesi işinde usulsuzluk yapıldığını iddia etti.

Ardeşen Kaymakamlığı tarafından 12.06.2014 tarihinde Ardeşen Köylere Hizmet Götürme Birliğinde ihalesi yapılan Ardeşen Fırtına Vadisi Ziyaretçi ve Tanıtım Merkezi Hizmet Binası Yapım ihalesi işinde usulsuzluk yapıldığı iddia edildi.
 
Keşif Bedeli 1.391.000 TL+ KDV olan ihale ile ilgili usulsuzluk iddiasını gündeme getirip sitemize açıklama yapan İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Buçan " Yapılan ihale ile ilgili usulsuzluk yapılmış bunun sonucunda Şartnameye uygunsuz olarak eksik evrakla dosyası kabul edilip yeterliliği olmayan  firmanın ihaleye katılması sağlanmış ve ihale o firmaya kalmıştır. İhaleyi alan firmanın AKP'ye yakın bir firma olduğu Ardeşen kamuoyu tarafından da bilinmektedir. İşi alan firmanın ihalede belirtilen benzer iş yapma koşuluna uymadığından iş bitirmesi bulunmamaktadır. Ayrıca ihaleden bir gün sonra gerekli süre beklenilmeden işi alan firmayla sözleşme imzalanmıştır. Yapmış olduğumuz incelemede ihalenin kaymakamlık sitesinde yer almadığını da tesbit etmiş bulunuyorum.Bu nedenle ihale ile ilgili ilanın da eksik yada hiç yapılmadığını düşünüyorum. Ayrıca ihale ile ilgili değişik söylentileride duymaktayız.Bunları da gerekli incelemeleri yaptıktanda sonra kamuoyuna açıklayacağım" dedi.

Haber: Saltuk Deniz