Konargöçer Kabristanları Görenlerin Yüreklerini Burkuyor

Konargöçer Kabristanları Görenlerin Yüreklerini Burkuyor
Adana'nın Feke ilçesinde konargöçer yaşayan vatandaşların kabristanları yürek burkuyor.

Adana'nın Feke ilçesinde konargöçer yaşayan vatandaşların kabristanları yürek burkuyor.

Feke ilçesinde bazı aileler hala konargöçer yaşamaya devam ediyor. Göçerler baharda yaylaya çıkarken, kış gelmeden önce de ilçe merkezine ya da köylerine dönüyor. Bu zorlu hayatta yaylada ölenler ise buralara defnediliyor. Göçerlerden Yüksel Özcan, "Burası Köroğlu Beli olarak geçer. Eskiden göçerler cenazeleri olduğu zaman buraya defnedermiş. O dönem araba yokmuş ve göçerler konakladıkları alanlarda definlerini yaparlarmış" dedi.

Göçer İsmail Özcan ise, "1945 yılından ve daha önce vefat etmiş birçok kişinin kabri var burada. Burası Yörük mezarı olarak geçer. At, eşek zamanı göçerler cenazelerini ulaşım olmadığı için böyle defnederlermiş. Bizler de buradan geçerken dua ederiz" diye konuştu.

Konargöçer Kabristanları Görenlerin Yüreklerini Burkuyor

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.