Küçük Oktay'ın Acı Kaderi Değişecek mi?

Küçük Oktay'ın Acı Kaderi Değişecek mi?
O henüz 11 yaşında. Küçük yaşta olmasına rağmen kaderin en kötüsünü yaşıyor. İki yıl üst üste Rize'deki okullar tarafından okula kaydı yaptırılmadı. Şimdi ise kaderinin tamamen değişmesini ve okula gideceği zamanı bekliyor.

Adı Oktay Pehlivan, 11 yaşında doğuştan kendi ihtiyacını gideremeyecek kadar özürlü bir Rizeli. Rize'de Yeniköy Mahallesi'nde ağabeyi ve babasıyla birlikte yaşıyor. 6 yıl önce anne babası ayrıldıktan sonra anne sevgisi ve şefkatinden yoksun, geçen yıla kadar babaannesi tarafından bakılıp büyütüldü. Babaannesinin vefat etmesinden sonra ihtiyaçları ağabeyi ve babası tarafından karşılanan Oktay Pehlivan Rize'de iki ilköğretimokul tarafından okula kabul edilmedi.

İşte Küçük Oktay'ın acı kaderi ve bundan sonraki kaderinin değişmesine neden olabilecek öyküsü:

oktay-pehlivan-rize.jpg

BELEDİYE BAŞKANI HALİL BAKIRCI İLE KARŞILAŞMASI DÖNÜM NOKTASI OLDU

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın geçtiğimiz akşam Kültür Park Taç Salonda Rize Belediye Başkanlığı tarafından verilen iftar yemeğinde görmüş olduğu özürlü Oktay Pehlivan ile yakından ilgilenmesi sonrasında Küçük Oktay'ın acı dolu hayat hikayesi ortaya çıktı.

oktay-pehlivan-halil-bakirci-1.jpg

Başkan Bakırcı, iftar yemeğinde adının Oktay Pehlivan olduğunu öğrendiği özürlü çocukla ve babasıyla yakından ilgilenerek sohbette bulunmuş, bu sohbet esnasında küçük Oktay'ın okula gitmediğini öğrenmişti. Baba Hamza Pehlivan'a neden çocuğu okula göndermiyorsun diye sitemde bulunan Başkan Bakırcı aldığı cevap karşısında şok oldu! Baba Pehlivan, Bakırcı'ya, "Başkanım, ben Yeniköy Mahallesi'nde ikamet ediyorum. Mahallemizde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu yöneticileri, oğlumun kendi ihtiyaçlarını göremeyecek kadar özürlü olduğunu bildiklerinden oğlumu okula kabul edemeyeceklerini söylediler. Daha sonra Merkez Kurtuluş İlköğretimokulu'na kayıt için gittim. Onlarda 'Kendi ihtiyacını göremeyecek çocuğu okula alamayız diyerek oğlumun kaydını yapamayacaklarını' ifade ettiler. Bunun üzerine Atatürk İlköğretimokulu müdür ve yöneticilerine; Oktay'ın ağabeyi Onur Pehlivan (13) sizin öğrenciniz, bu okulda okuyor. Onur, kardeşine sahip çıkarak Oktay'ın okuldaki ihtiyaçlarını tenefüslerde karşılar", Kurtuluş İlköğretimokulu müdürüne ise Oktay'ı okula kabul etmeniz halinde tenefüslerde gelir ihtiyaçlarını giderir, tekrar sınıfa getiririm onu dedim. Ama tüm bunlara rağmen iki okulda oğlumun kaydını yapamayacaklarını belirttiler."

BAKIRCI: ÖZÜRLÜ DE OLSA HER ÇOCUĞUN OKUMA YAZMA ÖĞRENME HAKKI VAR

Bu sohbetten sonra Başkan Bakırcı, baba Pehlivan'a "özürlü de olsa tüm çocukların okuma yazmayı öğrenme ve okula gitme hakkı vardır" diyerek Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik ile görüşeceğini ve kendisine yardımcı olmaya çalışacağını söyledi.

hamza-pehlivan-halil-bakirci.jpg

BAŞKAN BAKIRCI TAKİPTE!

Bakırcı konuyu İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik'e aktararak Hamza Pehlivan'ın randevu almasını sağladı. Bu sohbet ve randevu alımından birgün sonra yine iftar yemeği verilen Kültür Park'ta Hamza Pehlivan ve oğlu Oktay Pehlivan'a denk gelen Başkan Bakırcı, Baba Pehlivan'a Milli Eğitim Müdürüyle görüşmeye gidip gitmediğini sordu. Baba Pehlivan ise tansiyon hastası olduğunu belirterek görüşmeye gidemediğini 8 Ağustos 2011 Pazartesi günü görüşmeye muhakkak gideceğini belirtti.

hamza-pehlivan-halil-bakirci-1.jpg

Bakırcı, ilk günden itibaren hikayesini öğrendiği Küçük Oktay ile yakından ilgilenirken Hamza Pehlivan'a birkez daha sitemde bulunarak "pazartesi günü muhakkak görüşmeye git ve bu çocuğun okuma yazmayı öğrenmesini sağla" dedi.

Minik Oktay ise okula kabul edilmediğinden artık okumak istemediğini söylese de baba Hamza Pehlivan, Oktay'ın kaydının büyük oğlunun okuduğu Atatürk İlköğretimokulu'na yapılmasını talep ediyor.