Matematik Müzesi Öğrencilere İlham Kaynağı Oldu

Matematik Müzesi Öğrencilere İlham Kaynağı Oldu
Bilecik Belediyesi bir seramik fabrikasına ait Bilgi Evi'nde öğrencilerin ağırlandığı Matematik Müzesi bu kez, 4006 TÜBİTAK fuarına proje hazırlayan öğrenciler için kapılarını açtı.

Bilecik Belediyesi bir seramik fabrikasına ait Bilgi Evi'nde öğrencilerin ağırlandığı Matematik Müzesi bu kez, 4006 TÜBİTAK fuarına proje hazırlayan öğrenciler için kapılarını açtı.

Anaokulundan üniversite öğrencilerine kadar binlerce kişinin ziyaret ettiği Matematik Müzesi, yeni konuklarını ağırlamaya devam ediyor. "Matematiğe Dokunmayan Kalmasın" sloganıyla öğrencilerin matematik dersini eğlenerek ve dokunarak öğrendiği Matematik Müzesi, Hayme Ana Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan birçok projeye de ilham kaynağı oldu. "Matematiği Dokunarak Öğreniyorum" projesini hazırlayan öğrenciler Matematik Müzesine yaptıkları ziyarette, uzman eğitmenlerden teorik ve uygulamalı eğitimler aldı. Müzede yer alan matematiksel görselleri de inceleyen öğrencilere, Bilecik Belediyesi Matematik Müzesi Eğitmeni Sevgi Akkoy çeşitli konularda anlatım yaptı. Öğrenciler de hazırladıkları projenin uygulanmasında Matematik Müzesi'nin katkısına değinerek, duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Bilgi Evi'nde yer alan Matematik Müzesi'ndeki geometrik şekiller ve matematikle ilgili görsellerden faydalanarak, proje üreten öğrenciler, okul bahçesinde kurdukları stantlarda projelerini anlattılar.

Matematik ve geometri derslerinde görsel materyallerin önemini projelerle açıklayan öğrenciler, Bilecik Belediyesi Matematik Müzesi'nin bu konuda çok faydalı sonuçlar verdiğini ifade ettiler.

Matematik Müzesi Öğrencilere İlham Kaynağı Oldu

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.