Meyve Bahçelerinde ‘Bakla Zınnı Böceği’ Tehlikesi

Meyve Bahçelerinde ‘Bakla Zınnı Böceği’ Tehlikesi
Konya'nın Beyşehir ilçesinde bazı meyve bahçelerinde görülmeye başlanan zararlılardan "bakla zınnı böceği" üreticide tedirginliğe sebep oldu.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen saha çalışmaları esnasında bazı meyve bahçelerinde yapılan kontrollerde ağaçların çiçeklerinde zarara sebep olan bakla zınnı böceği tespit edildi.

Ürün kaybına karşı vakit kaybetmeden harekete geçen ekipler, zararlıya karşı önlem amacıyla çalışma başlattı.

Ziraat mühendisleri tarafından üreticiler zararlı böceğe karşı mücadele konusunda uyarılıp bilgilendirilirken, "Bu zararlıya karşı üreticilerimiz buz mavisi kaplara su doldurup ağaç diplerine koyarak mücadele edilebilir"denildi.

Meyve ağaçlarında yapılan kontrollerde elma ağaçlarının fenolojik olarak fare kulağı dönemine gelmiş durumda olduğu bilgisi de verilirken, "Meyve üreticilerimiz hastalık ve zararlı mücadele konusunda ayrıntılı bilgi almak için ilçe müdürlüğümüze başvuruda bulunabilirler" hatırlatmasında bulunuldu.

Meyve Bahçelerinde ‘Bakla Zınnı Böceği’ Tehlikesi

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.