Muay Thai'de Rizeli Sporculardan 13 Madalya

Muay Thai'de Rizeli Sporculardan 13 Madalya
Samsun'un ev sahipliğinde gerçekleşen “Muay Thai Karadeniz Bölge Şampiyonası”nda Rizeli sporcular 13 madalya kazandı. 6 sporcumuz ise Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı kazandı.

14-17 Şubat tarihlerinde Samsun Yaşar Doğu Spor Salonu’nda yapılan “Muay Thai Karadeniz Bölge Şampiyonası”nda Rize’yi temsil eden Rize Kardeşler Spor Kulubü sporcuları, 1 altın, 5 gümüş ve 7 bronz madalya kazandı. 17 sporcu ile katılım sağlayan kulubün 13 madalya ile Rize’ye dönmesi kentte ve spor camiasında büyük sevinç yaşattı. Turnuvada ayrıca ilk iki dereceyi elde eden 6 sporcumuz 8-16 Mart tarihleri arasında Antalya’nın Kemer ilçesinde yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Yaşar Doğu Spor Salonu'nda gerçekleşen Muay-Thai Karadeniz Bölge Şampiyonası minik, yıldız, genç, büyük erkek ve bayanlar kategorilerindeki müsabakalarda toplam 400 sporcunun dereceye girmek için ringde ter döktüğü şampiyonada Rizeli sporcuların başarısı gurur kaynağı oldu. Şampiyonada Fatma Kurt altın madalya kazanan sporcumuz olurken Oğuzhan Çakmakçı, Fatih Aydın, Enes Akbal, Orhan Çiftçi ve Fehmi Çakmakçı, gümüş madalya; Mustafa Ekşioğlu, Miraç Gencebay, Gökhan Zorlu, Bedirhan Mertoğlu, Eda Baytaroğlu, Aydın Sakal ve Muhammet Yılmaz bronz madalya kazandı.

Karadeniz Bölge şampiyonasında altın ve gümüş madalya kazanan sporcularımız Fatma Kurt, Oğuzhan Çakmakçı, Fatih Aydın, Enes Akbal, Orhan Çiftçi ve Fehmi Çakmakçı; 8-16 Mart tarihleri arasında Antalya’nın Kemer ilçesinde düzenlenecek olan Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda Rize’yi temsil edecek.

rize-kardesler-spor-kulubu-muay-thai-karadeniz-bolge-sampiyonasinda.jpg

Rize Kardeşler Spor Kulubü Antrenörleri Ergün Çakmakçı ve Ahmet Cebir, Samsun’da zorlu rakiplerle mücadele ettiklerini ve kazanılan 13 madalyanın Rize'de bu alanda ilk ve gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Genç antrenörler kazanılan başarıdan dolayı sporcularıyla gurur duyduklarını kaydettikleri açıklamasında “Sporcularımıza destek verilmesi halinde daha büyük başarılar elde edeceklerine inanıyoruz. Kulüp olarak zor şartlar altında çalışmalarımızı sürdürürken Rize’de kulubümüze ve sporcularımıza destek verecek kuruluşları yanımızda görmek istiyoruz. Sporcularımızın elinden tutulması halinde inanıyoruz ki hem madalya sayımızda hem de altın madalya sayısında büyük artış sağlayacağız. 8-16 Mart tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek Türkiye Şampiyonasında daha zorlu rakiplerle mücadele edeceğiz. Her şeye rağmen Antalya’da 6 sporcumuzdan da bizler madalya bekliyoruz. Ve inşallah Rize’nin yüz akı olarak Antalya’dan Rize’ye 6 madalya ile döneceğiz.” dedi.

Rize’nin Muay Thai’de başarıyla mücadele ettiğini kaydeden Cebir ve Çakmakçı; Türkiye Şampiyonasına yakın zamana kadar Rize’de çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek sporcularına destek vermeleri için yetkililerden yardım ve destek beklediklerini ifade etti.