Ocaklı: 31 Mart'ta büyük eylemi ÇAYKUR işçileri yapacak

Ocaklı: 31 Mart'ta büyük eylemi ÇAYKUR işçileri yapacak
CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, ÇAYKUR mevsimlik işçilerinin üçüncü ve büyük eylemini 31 Mart'ta gerçekleştireceğini söyledi.

Rize'de Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda yağmur altında bir araya gelen mevsimlik işçiler, kadro talebini yineleyen sloganlar attı ve basın açıklaması yaptı.

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, yaptığı konuşmada, yıllardır ÇAYKUR mevsimlik işçilerine kadro sözü verildiğini ancak bu sözlerin yerine getirilmediğini vurguladı. İşçilerin haklarını almak için mücadele ettiğini ve 31 Mart'ta 3. ve büyük eylem yapacağını söyledi.

Ocaklı, ÇAYKUR işçilerinin kadro sorununun çözülene kadar desteğini sürdüreceğini ifade etti. Rize'nin toplumunun bir kısmını oluşturan ÇAYKUR işçilerinin hak mücadelesinde parlamentodan çalışmaya devam edeceğini ifade ederek şöyle konuştu: “Bu iklim ve soğuk nedeniyle az sayıda bulunan işçiler gerçekte sindirilerek korkudan sokağı ya da bu eyleme katılamayan işçileri de temsil ediyor. Burada 11 bin işçi var. Şu sahada bulunan işçilerin gerçek sayısı da 11 bini temsil etmektedir. O nedenle yıllar boyu kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmemesi ve bu yüzden hak talebi için bu ikinci eylem. Üçüncü ve büyük eylem 31 Mart’ta. 31 Mart’ta büyük eylemi ÇAYKUR işçileri yapacak. Biliyorum, tarlada çalışan da, ÇAYKUR’da çalışan da elbette siyasi partilere gönül vermiş olabilir, bu anlaşılır bir şeydir. Ama hak vermek için verilen sözleri yerine getirmesi gereken iktidarın kendisidir. Eğer bu söz yerine getirilmez ise ÇAYKUR’un çalışanı da, tarlada çalışanı da bununla ilgili bir ders verip haklarını almak için kendilerine yeni bir alan açmak zorundadır. Bu yüzden Rize’den buradan tekrar söylemiş oluyorum. ÇAYKUR işçilerinin kadro haklarını söz verdiğiniz gibi verin. Eğer vermezseniz ÇAYKUR işçileri size gerekli cezayı, dersi verecektir.

Kadro sorununun çözülene kadar mevsimlik işçilere olan desteği sürdüreceklerini kaydeden Milletvekili Ocaklı, Rize’nin toplumunun bir kısmını oluşturan ÇAYKUR işçilerinin hak mücadelesinde parlamentodan sizin adınıza çalışmaya devam edeceğim. Ama bu kararı almaz iseler karar ve yetki sizde bu kadronuzu çözene kadar devam edeceğiz. Elbet 2028 yılı da uzak değildir. Gerekirse bunu 2028’de biz yapacağız. Mücadelenizin yanındayım. Yağmur altında buluştuğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Bu mücadele hepinize hayırlı sonuçlar getirecektir.”

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
36 Yorum