Okumayı Sevenler Bu Kulüpte Buluşuyor

Okumayı Sevenler Bu Kulüpte Buluşuyor
Niğde'de kitap okumayı sevenleri bir araya getiren Okuma Aşkı Buluşturuyor Kulübü, toplumun her kesimine okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefliyor.

Niğde'de kitap okumayı sevenleri bir araya getiren Okuma Aşkı Buluşturuyor Kulübü, toplumun her kesimine okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefliyor.

Niğde'de Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Muazzez Toğrul'un öncülüğünde kurulan ve şimdiden 64 üyesi olan Okuma Aşkı Buluşturuyor Kulübü, faaliyetleri ile üyelerini kitap ekseninde bir araya getiriyor.

Okuma Aşkı Buluşturuyor Kulübü Niğde Temsilcisi Muazzez Toğrul yaptığı açıklamada, "Kendi yakın çevremden başlayarak kitap kulübü kurdum. Şu an kulübümüzün 64 üyesi var. Zaman zaman il dışından arkadaşlar da kulübe geliyorlar ve kendi bulundukları illerde kulüp kurmak için bir altyapı oluşturmaya çalışıyorlar" dedi.

Kulüp faaliyetleri çerçevesinde üyeler yazarlarla bir araya gelerek, her hafta belirlenen ortak yazarın bir kitabını okuyor ve yüz yüze toplantılarla bir araya gelinerek kitabın yazarı, kitapların karakterleri, dönem şartları gibi yazar ve kitapları ile ilgili fikirler konuşuluyor.

"Buluşmalarla dostluklar da edinmiş oluyoruz" diyen Muazzez Toğrul, "Bizim zaten amacımız okuma alışkanlığını geliştirmek ve bu sayede dostluklar edinmek, fikirleri konuşmak, insanlarda bir farkındalık oluşturmak. Biz katılımcılarımızdan sadece kitap okumalarını istiyoruz. Güzel okumalar gerçekleştiriyoruz çok da olumlu dönüşler alıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kulübün Niğde toplantısına katılan Aksaray Okuma Kulübü Temsilcisi ve Yazar Gündoğdu Yıldırım ise, "Amacımız kitap okumayı sevdirmek. Türkiye'de okuma oranımız çok düşük ve bu anlamda bize bir görev düşüyor. Yazmakla, okulda eğitim vermekle yetinmedik, kurduğumuz kulüplerle daha çok insana ulaşmak, toplumun her kesimindeki insanı okumaya teşvik etmek istedik" dedi.

Okumayı Sevenler Bu Kulüpte Buluşuyor

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.