Rize 112 Personeli, Ambulansta Doğum Yaptırdı

Rize 112 Personeli, Ambulansta Doğum Yaptırdı
Rize'de sabah saatlerinde doğum sancısı tutan anne adayının doğumu 112 acil servis görevlisi tarafından ambulansta doğumu yaptırıldı.

Rize’nin Kalkandere İlçesinde hizmet veren Kalkandere 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda görev yapan Acil Tıp Teknisyeni (ATT)  Leyla Çolak, sabaha karşı aldığı hastanın doğumunu ambulansta başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

Sabah saat 04.30 sularında Kalkandere İlçesine bağlı Yolbaşı Beldesi İnci Köyünde yaşayan Erdal ve Neşe Keskin’in ikinci evlatlarına ambulansta sağlık personellerinin yardımlarıyla kavuştu.

Doğumu gerçekleştiren Kalkandere 112 ekibi adına açıklama yapan Leyla Çolak, “Hastayı evinden aldığımız anda doğum henüz gerçekleşmemişti.  Biz ilk etapta gerekli müdahaleleri yaptıktan sonra hastaneye sevkini gerçekleştirmek üzere yola çıkmıştık. Fakat yol üzerinde hastamızın ağrılarının artmasından dolayı hastamıza tekrar müdahale ettik ve bebeğin doğum eyleminin yakınlaştığını fark ettiğimizde doğumu gerçekleştirmek için harekete geçtik. Ambulanstaki diğer sağlık personelimiz Gökhan Selim ile birlikte bebeğimizin en gebeli ve zor yol şartlarına rağmen ambulansımız hareket halindeyken doğum eylemini başarılı ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirdik. Bunun ardından annenin ve bebeğin hastaneye naklini başarılı bir şekilde gerçekleştirdik” dedi.

rize-112-personelini-ambulansta-dogum-yaptirdi-2.20150211122935.jpg

Çolak, “Bizler 112 personeli olarak görevimizi yaptığımızı düşünüyoruz. Ancak ambulansta ender karşılaşabileceğimiz bir olayla karşılaştık ve hastamızın ambulansta doğumunu sağlıklı bir şekilde gerçekleştirdiğimiz için çok mutlu olduk.” diye konuştu.

leyla-colak.jpg

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ise, “Gece gündüz 24 saat fedakâr ve cefakar bir şekilde büyük özveriyle çalışan 112 personellerimiz yine güzel bir olaya imza atmıştır. Bebeğimizin ambulansta doğumunu gerçekleştirerek hastaneye sağlıklı bir şekilde kavuşmasını sağlayan başta Kalkandere 112 personellerimiz adına tüm 112 çalışanlarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.“ şeklinde ifade etti.

rize-112-personelini-ambulansta-dogum-yaptirdi-1.20150211122919.jpg