Rize Halk Eğitimi Merkezi Sergisinde El Emeği Ürünler Sergilendi

Rize Halk Eğitimi Merkezi Sergisinde El Emeği Ürünler Sergilendi
Rize Halk Eğitimi Merkezi, 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı boyunca kursiyerler tarafından üretilen el emeği ürünlerin sergilendiği bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. "Hayat Boyu Öğrenme Şenliği Haftası" kapsamında düzenlenen sergi, yoğun ilgi gördü.

Vali İhsan Selim Baydaş ve eşi Zeyneb Baydaş'ın katılımlarıyla Çay Çarşısı'nda coşkulu bir şekilde açılışı yapılan sergiye Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi de eşlik etti.

Sergide gümüş takı işlemeciliği, ahşap oymacılığı, cam süsleme, purtili dokuma, bakır işlemeciliği, sepet örücülüğü, feretiko, pileki taşı oymacılığı, deri işleme ve aksesuar, filografi gibi birçok farklı alanda el emeği ürünler sergilendi.

Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde açılan kurslarda sanatsal ve sportif alanlarda eğitim alan öğrenciler tarafından da canlı müzik, kemençe ve atma türkü performansları ile savunma sanatları (boks, aikido) gösterileri sunuldu.

Bu yıl itibariyle Halk Eğitim Merkezlerinde toplam 966 kurs ile 15 bin 106 kursiyere ulaşıldığı belirtildi.

Sergiye katılan vatandaşlar, el emeği ürünlerden büyük beğeni toplarken, sanatın ve kültürün buluştuğu bu güzel organizasyon için emeği geçen idarecilere, öğretmenlere, usta öğreticilere ve kursiyerlere teşekkürlerini ilettiler.

rizede-hayat-boyu-ogrenme-senligi-haftasi-coskuyla-kutlandi-5.jpg

rizede-hayat-boyu-ogrenme-senligi-haftasi-coskuyla-kutlandi-6.jpg

rizede-hayat-boyu-ogrenme-senligi-haftasi-coskuyla-kutlandi-8.jpg

rizede-hayat-boyu-ogrenme-senligi-haftasi-coskuyla-kutlandi-9.jpg

rizede-hayat-boyu-ogrenme-senligi-haftasi-coskuyla-kutlandi-11.jpg

rizede-hayat-boyu-ogrenme-senligi-haftasi-coskuyla-kutlandi-13.jpg

rizede-hayat-boyu-ogrenme-senligi-haftasi-coskuyla-kutlandi-15.jpg

rizede-hayat-boyu-ogrenme-senligi-haftasi-coskuyla-kutlandi-17.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.