Rize İmamhatip'te Güneşdoğdu Coşkusu

Rize İmamhatip'te Güneşdoğdu Coşkusu
Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Rize İmam Hatip Ortaokulunda programa katılan Mustafa Özcan Güneşdoğdu, öğrencilere coşkulu saatler yaşattı.

Rize İmam Hatip Ortaokulunda Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu amaçla Rize İl Müftülüğünün programına katılmak üzere Rize’ye gelen Mustafa Özcan Güneşdoğdu, İl Müftüsü Yusuf Doğan ile beraber okulu ziyaret etti ve Ali Metin Kazancı Rize Lisesi Salonunda Rize İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle bir araya geldi.

mustafa-ozcan-gunesdogdu-rize-imam-hatip-ortaokulunu-costurdu(14).jpg

Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, burada öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada bu hafta ülkemiz genelinde kutlu bir doğumu kutladıklarını, bu doğumun da peygamberin doğumu olduğunu belirtti. Kutlu doğumu kutladığımız peygamberin hayatından ve çocuklara olan sevgisinden bahsedip öğrencilerden öğretmenlerini çok iyi dinleyip derslerine de planlı bir şekilde çalışmalarını isteyen Müftü Doğan, "Peygamberi sevmenin yolu onun Allah’tan getirdiği emir ve yasaklara uymakla olur. Bu emirlerden en önemlisi ise namazdır. İşte bunları öğreneceğiniz bir okulda bu yaşta bulunduğunuz için çok şanslısınız. Bunun önemini bilerek hareket etmelisiniz." diye konuştu.

mustafa-ozcan-gunesdogdu-rize-imam-hatip-ortaokulunu-costurdu(9).jpg

Programın devamında sahneye çıkan Mustafa Özcan Güneşdoğdu’ya okul öğrencileri tarafından çiçek takdim edildi. Sonrasında Kur’an-ı Kerim okudu. Kuran tilavetinin ardından öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirdi. Öğrencilerin sorularına içtenlikle cevaplar verdi.

Sude Pazar’ın; "Hafız olmanın ve güzel Kuran okumanın size ne gibi faydası oluyor?" sorusu üzerine Güneşdoğdu; "Evet. Olmaz olur mu? İşte sizinle şimdi bu sayede buradayım. Yarın Konya’da olacağım. Mayıs ayında Hindistan’a gideceğim. Kuran’a olan hizmetim sayesinde Allah bana dünyayı dolaşmayı ve sizin gibi yeni insanlarla tanışmayı nasip ediyor. Belki bizim sayemizde insanlar dinimize ilgi duyuyorlar. Bunlar her halde önemlidir diye düşünüyorum." diye cevap verdi.

Melek Sena Safi’nin, "Hafız olmayı ve böyle güzel Kuran okumayı nasıl başardınız?" sorusu üzerine ise Güneşdoğdu şöyle cevap verdi: Babam ve hocam bana bu konuda yol gösterdi. Babam bana okuyuşunu çok sevdiği Abdussamet’in kasetini bana verip bunun gibi okumanı istiyorum dedi. Okuyuş tarzını çok sevdiğim Abdussamet’i her gün defalarca dinlerdim. Bu sayede hem onun okuyuşunu kavradım. Hem de bu sayede Kuran’ın önemli bir bölümünü ezberledim. İşte böylece hem hafızlığı kısa sürede tamamladım. Hem de etkili bir okuyuşa sahip oldum.

Halit Ağıralioğlu’nun sorusu üzerine de Almanya’da yürütülen din hizmetlerinden ve önemli bir hatırasından bahseden Güneşdoğdu şunları kaydetti: Almanya’da okulların tatilleri Türkiye’de olduğu gibi çok uzun değildir. 40 gündür. Kuran eğitimim için bu süre yeterli değildir. Bu sebeple de gurbette olan bu ailelere ve çocuklara yönelik çalışmalar yıl boyunca devam eder. Gurbette olan çocuklarımıza her dönemde din eğitimi verilir. Yıl boyunca devam eden din eğitimi çalışmaları Türkiye’de okul döneminde olan çalışmalardan daha yoğundur.

Pek çok hatıram var. Ancak beni çok etkilemiş olan şu olaydan bahsetmek istiyorum. Almanya’da bir programdaydık. Her dinden temsilciler vardı. Kendi dinlerini anlatan etkinliklerin ardından dinleyicilerin sorularını cevaplıyorduk. Ben de Kuran okudum. Bir Alman kadın bana okuduğumun ne olduğunu sordu. Ben de Müslümanların kutsal kitabı Kuran’dan, Allah’ın sözlerini okuduğumu belirttim. Kadın bu sözlerin okunuş ve ritminden o kadar etkilenmişti ki, bana lütfen sen hep bunları okumaya devam et. İnsanlara huzur veriyor. Evet. Sevgili öğrenciler bu kadın bir Almandı ve Müslüman değildi. Ama Yüce Yaratıcının sözü onu etkilemişti. İşte Kuranın böyle bir yönü vardır. Ben de bu sebeple Kuran okumaya devam ediyorum.

mustafa-ozcan-gunesdogdu-rize-imam-hatip-ortaokulunu-costurdu(10).jpg

Soruları cevaplamasının ardından Mustafa Özcan Güneşdoğdu, öğrencilere ilahiler söyledi. Öğrencilerin ilahilere canlı ve arzulu bir şekilde katılımlarından dolayı onları tebrik edip programın sonunda onları sahneye davet edip onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Okul Müdürü Bayram Gündoğar ise yaptığı konuşmada, "Bu programın gerçekleştirilmesi için bu salonu tahsis eden Ali Metin Kazancı Rize Lisesi Müdürü Ali Kuleci’ye, programın gerçekleştirilmesi noktasında yardımcı olup okulumuza gelmesine vesile olan İl Müftüsü Yusuf Doğan’a ve gelişiyle bizi ve öğrencilerimizi onurlandıran ve peygamberimizin kutlu doğumunu coşkulu bir şekilde bize yeniden yaşatan Mustafa Özcan Güneşdoğdu’ya teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Gündoğar'ın Öğrencilere programı beğenip beğenmediklerini ve tekrarını ister misiniz? sorusu üzerine öğrencilerin hep birlikte salonu 'evet' diye inletmeleri üzerine; Gündoğar, Güneşdoğdu'ya "Hocam ne dersiniz, tekrarlayalım mı?" sorusunu yöneltti. Mustafa Özcan Güneşdoğdu Okul Müdürü Gündoğar'ın bu teklifine; "Şartların oluşması halinde böylesine coşkulu bir şekilde programı dinleyen bu öğrencilere bir konser vermek üzere yeniden Rize'ye geleceğim." dedi.

Programın son bölümünde ise Okul Müdürü Bayram Gündoğar tarafından Mustafa Özcan Güneşdoğdu’ya plaket takdim edildi. Rize İl Müftülüğü tarafından öğrencilere kitap, hadis kartelası ve gül dağıtıldı. Öğrenci ve öğretmenlerin İl Müftülüğünün dağıttığı kitapları imzalatma isteğini de yerine getiren Mustafa Özcan Güneşdoğdu coşkulu bir şekilde okuldan uğurlandı.

mustafa-ozcan-gunesdogdu-rize-imam-hatip-ortaokulunu-costurdu(2).jpg

mustafa-ozcan-gunesdogdu-rize-imam-hatip-ortaokulunu-costurdu(13).jpg

mustafa-ozcan-gunesdogdu-rize-imam-hatip-ortaokulunu-costurdu(11).jpg

mustafa-ozcan-gunesdogdu-rize-imam-hatip-ortaokulunu-costurdu(15).jpg

mustafa-ozcan-gunesdogdu-rize-imam-hatip-ortaokulunu-costurdu(16).jpg

mustafa-ozcan-gunesdogdu-rize-imam-hatip-ortaokulunu-costurdu(17).jpg

mustafa-ozcan-gunesdogdu-rize-imam-hatip-ortaokulunu-costurdu(18).jpg

mustafa-ozcan-gunesdogdu-rize-imam-hatip-ortaokulunu-costurdu(3).jpg

mustafa-ozcan-gunesdogdu-rize-imam-hatip-ortaokulunu-costurdu(4).jpg

mustafa-ozcan-gunesdogdu-rize-imam-hatip-ortaokulunu-costurdu(5).jpg

mustafa-ozcan-gunesdogdu-rize-imam-hatip-ortaokulunu-costurdu(1).jpg

mustafa-ozcan-gunesdogdu-rize-imam-hatip-ortaokulunu-costurdu(6).jpg

mustafa-ozcan-gunesdogdu-rize-imam-hatip-ortaokulunu-costurdu(7).jpg

mustafa-ozcan-gunesdogdu-rize-imam-hatip-ortaokulunu-costurdu(8).jpg

mustafa-ozcan-gunesdogdu-rize-imam-hatip-ortaokulunu-costurdu(12).jpg

mustafa-ozcan-gunesdogdu-rize-imam-hatip-ortaokulunu-costurdu(19).jpg

mustafa-ozcan-gunesdogdu-rize-imam-hatip-ortaokulunu-costurdu(20).jpg

mustafa-ozcan-gunesdogdu-rize-imam-hatip-ortaokulunu-costurdu(21).jpg