Rize İstanbul'a Akıyor!

Rize İstanbul'a Akıyor!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatı nedeniyle baba ocağı Rize'nin Güneysu ilçesindeki yakınları ile Rize'den birçok kişi İstanbul'a gitti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vefat eden muhterem annesi Tenzile Erdoğan'ın yarın öğle namazına müteakip İstanbul Fatih Camii'nde kılındıktan sonra Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek olması dolayısıyla Rize'den birçok kişi İstanbul'a gidiyor.

Kadıköy'deki Medipol Hastanesinde bir süredir tedavi altında bulunan Tenzile Erdoğan'ın vefat haberinin ardından İstanbul'a gitmeye hazırlanan Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, birkaç gün önce kendisinin de İstanbul'da olduğunu söyledi.

Minder, ''Halamız yaklaşık bir ay önce buradaydı. O zaman iyi durumdaydı ama takdiri ilahi. Safra kesesi ameliyatı geçirdi, ondan sonra da bir türlü toparlayamadı. Dünya lideri yetiştiren bir annemizi kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Sürekli görüştüğümüz, elini öptüğümüz, hayır duasını aldığımız bir annemizdi. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Başta Başbakanımız olmak üzere tüm aile fertlerine baş sağlığı diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın bir dünya lideri, büyük bir önder olduğunu dile getiren Ahmet Minder, ''Böyle bir lideri yetiştiren validemizi ebediyete yolcu edeceğiz. Acımız büyük, mekanı cennet olsun diyoruz'' diye konuştu.

Tenzile Erdoğan'ın ailesiyle birlikte uzun yıllar önce Güneysu'dan İstanbul'a taşındıklarını belirten Minder, ''Ama zaman zaman memleketine geliyordu. En son Ramazan öncesi buradaydı. Burada bizleri de ziyaret etti, birlikte oturduk. Son sohbetimiz de o oldu zaten. Ondan sonra görüşme imkanımız olmadı, hastaneye yattı. Hastanede de görüşme imkanımız olmadı'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Güneysu ilçesinden komşusu Fatma Karslı ise Tenzile Erdoğan'ın vefatını televizyondan öğrendiğini belirterek, ''Tenzile Erdoğan ile buraya her geldiğinde görüşürdük, sohbet ederdik. En son geldiğinde de yine görüştük. Vefatından derin üzüntü duyuyoruz, Allah rahmet etsin'' diye konuştu.

Erdoğan'ın diğer bazı komşuları da Tenzile Erdoğan'ı çok sevdiklerini belirterek, vefatından dolayı duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

tenzile-erdogan-erdogan.20111007133122.jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Erdoğan Annesine Bu Şiiri Okumuştu - VİDEO 

Erdoğan'a Taziye Mesajları Yağıyor

Başbakan'ın Annesi ile Son Görüntüsü - VİDEO

Başbakan Erdoğan Böyle Görüntülendi - VİDEO 

Annesiyle İlgili Şu Pankartı İstemişti

Annesinin Karşısında Eriyen Adamdı!

Başbakan Erdoğan'ın Acı Günü