Rize Kokulu Üzümü Coğrafi İşaret Tescili Almak Üzere

Rize Kokulu Üzümü Coğrafi İşaret Tescili Almak Üzere
Rize’de sevilerek tüketilen ve pepeçura, şıra, reçel gibi yöresel tatların hammaddesi olan Rize Kokulu Üzümü'nün Coğrafi İşaret başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumu'nun 03.06.2024 tarih ve 174 sayılı bülteninde yayımlanarak tescil sürecine girdi.

Rize'nin meşhur ve sevilen üzüm türü olan, pepeçura, şıra ve reçel gibi yöresel lezzetlerin de hammaddesi olarak kullanılan Rize Kokulu Üzümü, nihayet hak ettiği değeri aldı ve coğrafi işaret tescilli ürünler arasına adını yazdırmak üzere!

Türk Patent ve Marka Kurumu'nun 03.06.2024 tarih ve 174 sayılı bülteninde yayımlanan bildiriye göre, Rize Kokulu Üzümü'nün coğrafi işaret başvurusu onaylandı.

Bu önemli tescil süreci, Rize'nin üzümlerinden toplanan salkımların Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Pazar Ziraat Fakültesi'ne gönderilmesi ve gerekli analizlerin yapılmasıyla başladı. Prof. Dr. Hüseyin Çelik'in "Kokulu Kara Üzüm Bağcılığı" adlı çalışmasındaki veriler de göz önünde bulundurularak başvuru metni oluşturuldu.

Yakından takip edilen başvuru süreci sonucunda Rize Kokulu Üzümü, Rize'nin 16. coğrafi işaret tescilli ürünü olacak.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
6 Yorum