Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Güzel: Kardeşçe Seçim, Kardeşçe Yaşam

Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Güzel: Kardeşçe Seçim, Kardeşçe Yaşam
Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Remzi Güzel, "31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde muhtarlık seçimleri de büyük önem taşıyor. 50412 muhtarın aday olduğu seçimlerde muhtarlık camiası ilk defa bu kadar çoklu aday adayının olduğu bir süreç yaşıyor." dedi

Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Remzi Güzel, yaptığı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine sayılı günler kaldı. 50.412 muhtarımızın da dahil olduğu muhtarlık camiamız da bu seçim sürecinin önemli bir parçasıdır.” dedi.

Güzel, açıklamasında şunları kaydetti: "Muhtarlık camiamız, kuruluşundan bu yana ilk defa bu kadar çok aday adayının olduğu bir seçim süreci yaşıyor. Bu seçimlerin bir şölen havası içinde geçmesi en büyük dileğimizdir.

Kadim kültür ve geleneklerimize yakışır şekilde, birbirine saygılı, eşitlik ve dürüstlük ilkesinden ödün vermeden bu seçim sürecini hep birlikte başarıyla tamamlamamız önemlidir.

Ancak camiamıza olan yoğun ilgi ve aday çokluğunun bazı yerlerde gerginliklere yol açtığı haberleri üzücü. Bir Nisanda seçimler bitecek ve hepimiz birbirimizin yüzüne bakacağız, ortak alanlarda hayatlarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Kurumumuzla bağdaşmayan ve üzücü olan, bazı mahalle ve köylerde adayların çokluğunun muhtarlık hizmet yarışından çok, verilen asgari ücret üzerinden konuşulmasına sebep olmasıdır. Bu durum, bugüne kadar muhtarlarımızın verdiği emeklere gölge düşürmektedir.

Daha sağduyulu, önce hizmet politikası ve adayların projelerinin öne çıktığı bir seçim süreci, bu yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmanın en güzel yoludur. Muhtarlık kurumunda halka hizmet için bu yarışa çıkan, özveriyle çalışan ve devlet ile millet arasında köprü kuracak muhtarlarımızı halkımızın iradesiyle seçeceğine olan inancımız tamdır.

Başta Vatanımıza, Milletimize ve tüm camiamıza hayırlara vesile olacak bir seçim süreci ve sonucu diliyorum."

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum