Rize OSB, Yatırımcılara Hazır Hale Getirildi

Rize OSB, Yatırımcılara Hazır Hale Getirildi
Rize’nin Kalkandere ilçesinde yapımı devam eden Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 23 adet fabrika sahibine tapuları tahsis edildi.

Yatırımcılar 2 senelik süre içerisinde işyerlerini kurup faaliyete başlayacak. OSB’de yan kuruluşlarla beraber yaklaşık 2 bin kişinin istihdam edileceği öngörülüyor.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu Kalkandere’deki OSB bölgesinde süren çalışmaları yerinde inceledi. Heyet, çalışmaların son durumu hakkında bilgiler verdi.

rize-osb,-yatirimcilara-hazir-hale-getirildi-(4).jpg

KARAL, “SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRDİK”

Yatırımcılara tapularının tahsis edildiğini belirten Karal, “Daha önce vermiş olduğumuz söz gereği seçimlerden önce yani Mayıs ayı içerisinde, 23 adet fabrika sahibine tapu tahsis beldelerini takdim ettik. Sanayicilerin burada iş yerlerini kuracakları yerler bellidir. Sanayicilerin 2 sene içerisinde fabrikalarını bitirip hizmete açmaları beklenmektedir. Yaklaşık olarak bin 500, 2 bin civarında hemşerimizin yan kuruluşlarıyla beraber burada istihdam edileceğini varsayıyoruz” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN EN İŞLER GÜZERGÂHINDA YER ALACAK

Lojistik Merkez ve Ovit Tüneliyle birlikte OSB’nin cazibe kazanacağını belirten Karal, “Önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin en işlek güzergahlarından bir tanesi olacak karayolu ağı üzerinde yer alan Organize Sanayi Bölgemizin, doğu, güneydoğu, Kafkaslar ve Ortadoğu’ya açılan kapı olması hasebiyle de ayrıca bir önemi olacaktır. İlerleyen süreçlerde yeni organize sanayi bölgelerine ihtiyaç duyulabilecektir. Ovit vadisinin sonunda denize bağlantılı olan kısmında Türkiye’nin en büyük Lojistik Merkezlerinden bir tanesini de şu anda planlamış olmamız, organize sanayi bölgemize çok daha ayrı bir cazibe katacaktır” diye konuştu.

22-004.jpg

Kavranoğlu, “Burası artık sanayicilerin yatırımlarına başlamasına uygun hale gelmiştir. Yollar tamamlandı, arsaların tahsisi yapıldı. Sanayicilerimizin bir an önce organize sanayi yönetimine ruhsat başvurularını yapmalarını ve yatırımlarına başlamalarını, Rize’ye istihdam sağlamalarını bekliyoruz. Rize ekonomisine ilk defa organize sanayi bölgesi kazandırmış oluyoruz. Biz de bakanlık ve hükümet olarak bunun gururu içerisindeyiz” dedi.

İKİNCİ SAFHADA BİN DÖNÜMLÜK YENİ YATIRIM

Yatırımların devam edeceğini belirten Kavranoğlu, “OSB'de sanayi tesisinin yatırımı başladıktan sonra, belli bir seviyede gerçekleşince kanun gereği 2. safhaya geçebiliyoruz. Devamında bin dönüm olan ikinci safhayı da gerçekleştirmek istiyoruz. Rize’nin sanayisiyle de gelişen kalkınan bir şehir olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, “Şükürler olsun ki bu safhaya gelmiş durumdayız. Sayın Bakanımızın da açıkladığı gibi parça tahsisleri yapıldı. Girişimciler hızlı bir şekilde projelerini geliştiriyorlar. Müteşebbis heyet olarak hafriyatın saha dışına çıkarılması konusunda kararlarımızı da almış durumdayız” dedi.

Karal ve Kavranoğlu’na incelemelerinde Rize İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, AK Parti  İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Erkan Kandemir ve AK Parti Rize İl Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti.

rize-osb,-yatirimcilara-hazir-hale-getirildi-(1).jpgrize-osb,-yatirimcilara-hazir-hale-getirildi-(3).jpg