Rize, Otizm Farkındalığı İçin "Mavi"ye Büründü

Rize, Otizm Farkındalığı İçin "Mavi"ye Büründü
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Rize’de otizm konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kent genelinde farklı noktalar, otizmin evrensel farkındalık rengi olan mavi ışıkla aydınlatıldı.

Rize genelinde başlatılan farkındalık çalışmaları kapsamında, kamu binaları ve şehrin işlek noktaları akşam saatlerinden itibaren maviye büründü. "Otizme Mavi Işık Yak" kampanyası çerçevesinde gerçekleştirilen bu görsel şölenle; otizmli bireylerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğuna ve yaşamın her alanında desteklenmeleri gerektiğine vurgu yapıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden Çağrı

Çalışmaların koordinasyonunu yürüten Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, sosyal medya mecraları ve kamuoyu duyurularıyla farkındalık mesajlarını paylaştı. Yapılan açıklamalarda, otizmin bir eksiklik değil, bir farklılık olduğu hatırlatılarak şu hedeflere dikkat çekildi: Özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata tam katılımının sağlanması. Otizmde erken teşhis ve eğitimin hayati önemine dair bilgilendirme. Farklılıkların birer zenginlik olarak görülmesi ve ailelere verilen desteğin artırılması.

Rize Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, farkındalık çalışmalarının sadece 2 Nisan ile sınırlı kalmayacağını, özel gereksinimli bireylerin hayat kalitesini artırmaya yönelik projelerin yıl boyu kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.