Rize Sarıkamış Şehitlerine Yürüdü

Rize Sarıkamış Şehitlerine Yürüdü
Sarıkamış Harekatı’nın 100'üncü yılında Allahuekber Dağları’nda karakışa yenik düşen 90 bin vatan evladını anmak için Rize’de yürüyüş düzenlendi.

Sarıkamış Harekatı’nın 100'üncü yılında gençlere tarihi ve kültürel mirasın daha iyi tanıtılması, amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın öncülüğünde Rize Valiliği ve Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde Sarıkamış Harekatı sırasında şehit düşen Mehmetçikleri 100’üncü yılında anmak için “Asım'ın Nesli, Asrın Yürüyüşünde… Gök Allahu Ekber, Yer Allahu Ekber” yürüyüşü düzenlendi.

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Ali Metin Kazancı Rize Lisesi önünde başlayıp Rize Cumhuriyet Meydanı önünde sona eren yürüyüşe Rize Valisi Ersin Yazıcı, Vali Yazıcı'nın Eşi Hanife Yazıcı, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, İl Garnizon Komutanı Vekili Yarbay Nedim Selvisu, Rize Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Soba, İl Emniyet Müdürü Adem Yazıcı, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Şefik Aygöl ile Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Midilli, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Gençlik ve Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü yöneticileri ve personeli, askerler, kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri, daire amirleri ve 1000’e yakın vatandaş katıldı.

rizede-sarikamis-yuruyusu-duzenlendi-55.jpg

Yürüyüşün tamamlandığı Rize Cumhuriyet Meydanında bir tören düzenlendi. Düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlarken, törende bir konuşma yapan Rize Valisi Ersin Yazıcı, Binlerce Sarıkamış Şehidimizi anmak için yürüyüşün ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de düzenlendiğini kaydederek, yürüyüş ve anma programına katılan tüm herkese teşekkür etti.

ersin-yazici.20150104135204.jpg

Vali Yazıcı, konuşmasında şunları kaydetti: Bu vatan, bu günde anlaşıldığı gibi çok kolay kazanılmadı. Binlerce şehidimizi Allahuekber dağlarında bıraktık. Soğuk, insanın iliklerini donduracak kadar vardı ama hiçbir askerimiz o kutlu yolculuktan asla dönmeyi düşünmedi. Biz böyle bir neslin torunlarıyız ve bu neslin torunları bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin daha yukarılara taşınması, dünya devletleri arasında daha üst sıralarda yerini alması için her şeyi yapacaktır. Türkiye’nin her tarafında bugün Sarıkamış Şehitlerimizi anıyoruz. Tarih kitaplarında 60 bin civarında şehidimiz olduğundan bahsediliyor ve bu şehitlerimizin ne yazık ki çok büyük bir bölümü donarak can verdi ama asla geri dönmeyi düşünmediler. Sevgili gençler; önümüze çıkacak küçük engeller olabilir veya büyük engeller olabilir ama bizim neslimiz, aslımız, atamız bu engellerde takılıp kalmayı değil, bunları çok kolayca aşabilmeyi bize öğretmiştir. Binlerce şehidimizi Allahuekber Dağlarında bırakırken biz önümüze çıkabilecek küçücük engellerle sakın ha mazeretler sunup çalışmaktan, hedeflerden, vazgeçmekten asla asla bu duruma düşmekten kendimizi geri tutalım. Türkiye Cumhuriyeti’nin evlatları her şeyin en güzeline, her şeyin en iyisine layık. Bu ülkenin insanlarına en güzeli, en iyisini sunmak için hep birlikte özellikle siz sevgili gençler çok çalışmamız gerekiyor. Bu ülke bundan sonra inşallah ne Sarıkamış yaşayacak, ne de Çanakkale yaşayacak. Sarıkamış’taki şehitlerimizi tekrar rahmetle, şefkatle, minnetle huzurlarınızda anıyorum. Katılım gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum.

ersin-yazici-rizede-sarikamis-yuruyusu-duzenlendi-1.jpg

Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan program sonunda dua yaptırırken, programda ayrıca öğrenciler tarafından şiir okundu, Garnizon Komutanlığınca Sarıkamış Harekatı hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

yusuf-doagn-rizede-sarikamis-yuruyusu-duzenlendi.jpg

Yürüyüşe katılan vatandaşlar ise "Sarıkamış’ta 90 bin Mehmetçiğimizin şehit olması nedeniyle yürüyüş düzenledik. Onları yüreğimizde hissediyoruz. Allah hepsine rahmet eylesin." şeklinde konuştu.

Yürüyüş programının ardından ise Şeyh Camii’nde Sarıkamış Şehitlerimizin için Mevlid-i Şerif okutuldu.

rizede-sarikamis-yuruyusu-duzenlendi-53.jpg

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ