Rize Valiliği'nden Denize Acil İniş Yapan Uçakla İlgili Açıklama

Rize Valiliği'nden Denize Acil İniş Yapan Uçakla İlgili Açıklama
Rize Valiliği, Gürcistan'ın Batum Havalimanı’ndan Ordu-Giresun Havalimanı’na seyir halindeyken motor arızası nedeniyle Rize’nin Pazar ilçesi açıklarına acil iniş yapan özel uçakla ilgili açıklamalarda bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada, Rize-Artvin Havalimanı’nın kuzeybatısında, sahilden yaklaşık 4 mil açıkta bir eğitim uçağının denize acil iniş yaptığı ihbarı üzerine Sahil Güvenlik ekiplerinin hızla harekete geçerek çalışma başlattığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi: “Denize acil iniş yapan uçakta bulunan Belçika uyruklu Vlasselaer Werner ve Christian Peiffer, ekiplerimiz tarafından güvenli şekilde kurtarılmıştır. Yapılan ilk kontrollerde her iki kişinin de sağlık durumlarının iyi olduğu belirlenmiştir. İlk bilgilere göre, Gürcistan/Batum’dan havalanan uçağın motor arızası nedeniyle Rize-Artvin Havalimanı’na iniş yapmak üzere kuleyle iletişime geçtiği, ardından zorunlu olarak denize acil iniş yaptığı anlaşılmıştır. Olayla ilgili çalışmalar ve incelemeler ilgili kurumlarımız tarafından sürdürülmektedir."

Kaynak:ÇİĞDEM KÖROĞLU

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.