Rize’de 7-10 yaş grubu Kur'an kurslarına yoğun ilgi

Rize’de 7-10 yaş grubu Kur'an kurslarına yoğun ilgi
Diyanet İşleri Başkanlığı'nca ilkokul çağındaki çocuklar için açılan 7-10 yaş grubu Kur'an kurslarına Rize'de yoğun ilgi gösteriliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 7-10 yaş grubu kurslarına verdiği önemi vurgulayan Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, bu yaş grubundaki öğrencilerin Kur'an ve dini bilgilerle erken yaşta tanışmasının önemini belirtti. Rize'de 41 farklı lokasyonda 68 öğreticinin görev aldığı kurslarda toplam 1.516 öğrencinin Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler eğitimi aldığını kaydeden Müftü Çakmakçı, eğitimlerin 2 Haziran'da tamamlanacağını ve ilerleyen yıllarda öğrenci sayısının daha da artmasını hedeflediklerini kaydetti.

Kur’an eğitimine yönelik yaygın din eğitimi faaliyetleri Diyanet İşleri Başkanlığınca açılan Kur’an kursları vasıtasıyla gerçekleştiriliyor. Bu kurslarda ihtiyaç odaklı, hafızlık, 4-6 yaş ve yaz Kur’an kursları gibi programlarla çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek gibi farklı yaş ve seviyedeki toplumun tüm kesimlerine yönelik Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler eğitimi yapılıyor.

Örgün eğitime devam eden ilkokul çağındaki öğrencilerin hafta içinde belli bir düzeyde Kur’an-ı Kerim ve dini bilgilere yönelik eğitim almak istedikleri noktasında gelen talepler doğrultusunda, ülke genelinde olduğu gibi Rize’de de 7-10 yaş grubu öğrencilerin ders alabileceği kurslar açıldı.

7-10 yaş grubu kursların önemine dair açıklamada bulunan İl Müftüsü Naci Çakmakçı, 4-6 yaş grubuna yönelik verilen eğitimin sürdürülmesi, öğrencilerin elde ettikleri bilgi ve kazanımların korunması ve geliştirilmesi amacıyla açılan 7-10 yaş grubu kurslarda Kur’an-ı Kerim, temel dini bilgiler, değerler eğitimi, topluma faydalı birey olma, olumlu tutum ve davranışların geliştirilmesi, sosyal ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi gibi konularda eğitim verildiğini ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığının 7-10 yaş grubu kursları önemsediği belirten Müftü Çakmakçı, bu alandaki hizmetlerin etkinlik ve verimliliğini artırmak amacıyla 14-17 Mayıs tarihleri arasında 7-10 Yaş Grubu Kur'an Kursları Öğretim Programı’nda ders açan erkek personele yönelik Ankara’da düzenlenen Hizmet İçi Eğitim Semineri’nde Rize’den 19 personelin katıldığını belirtti.

7-10 yaş grubu kurslara yoğun ilgi gösterildiğini ifade eden Müftü Çakmakçı, Rize’de 41 yerde 68 öğretici ile beraber toplamda bin 516 öğrenciye eğitim verildiğini ve eğitimlerin bu yıl için 2 Haziran tarihinde tamamlanacağını belirterek ilerleyen yıllarda bu yaş grubundaki öğrenci sayısının daha da artmasını hedeflediklerini bildirdi.

Çakmakçı, 1 Temmuz’da başlayacak Yaz Kur’an Kursları için hazırlıkların başladığını belirterek bu yaz Kur’an eğitiminin yanında sosyal aktivitelere ağırlık verileceğini ifade etti.

rizede-7-10-yas-grubu-kuran-kurslarina-yogun-ilgi-2.jpg

rizede-7-10-yas-grubu-kuran-kurslarina-yogun-ilgi-3.jpg

rizede-7-10-yas-grubu-kuran-kurslarina-yogun-ilgi-4.jpg

rizede-7-10-yas-grubu-kuran-kurslarina-yogun-ilgi-5.jpg

rizede-7-10-yas-grubu-kuran-kurslarina-yogun-ilgi-1.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum