Rize'de "Arife Çiçekleri" Göz Kamaştırdı

Rize'de "Arife Çiçekleri" Göz Kamaştırdı
Rize’de Dalyan Camii Kur'an Kursu'nun 4-6 yaş grubu minik öğrencileri, rengarenk bayramlıkları ve neşeli kahkahaları ve masum heyecanlarıyla camiyi bir bahar bahçesine çevirdi.

Rize merkezde yer alan Dalyan Camii Kur'an Kursu'nun 4-6 yaş grubu minik öğrencileri "Arife Çiçekleri" giydikleri rengarenk bayramlıklarıyla ve neşeli görüntüleriyle camiyi cıvıl cıvıl hale getirdiler. Minik yavrular, adeta Osmanlı'dan gelen "Arife Çiçekleri" geleneğini yaşattılar.

Programa, İl Müftü Yardımcısı Tuğba Kişmir de katıldı. Kişmir, Arife Çiçekleri hakkında çocuklara bilgilendirmede bulunarak sevinçlerine ortak oldu.

Arife Çiçekleri Nedir?

Osmanlı döneminden beri devam eden bir gelenek olan Arife Çiçekleri, bayramı sabırsızlıkla bekleyen miniklerin bayramlıklarını arife günü giymeleriyle oluşur. Bu rengarenk ve neşeli görüntüler, adeta mahalleye bir bahar havası getirir.

Dalyan Camii Kur'an Kursu'ndaki minik "Arife Çiçekleri" de bu geleneği yaşatarak, camiyi neşe ve coşkuyla doldurdular. Bayramlıklarını giyip, birbirleriyle oynayan ve sohbet eden minikler, adeta birer tomurcuk gibi açtılar ve etraflarına güzellik saçtılar.

Arife Çiçekleri Geleneğinin Önemi

Bu gelenek, sadece bir kıyafet giymekten öte, bayramın coşkusunu ve sevincini erkenden yaşatmak ve çocuklara bu özel günün önemini aşılamak için önem taşırken aynı zamanda, Osmanlı'dan gelen güzel bir geleneğin de yaşatılması anlamına geliyor.

Dalyan Camii Kur'an Kursu'nun minik "Arife Çiçekleri", bu geleneğin en güzel örneklerinden biriydi. Onların neşeli ve heyecanlı yüzleri, bayramın ruhunu en güzel şekilde yansıtıyordu.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum