Rize'de Çocuk Oyunları Ligi Başladı

Rize'de Çocuk Oyunları Ligi Başladı
Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Rize Temsilciliği ile Çaykur’un işbirliği ile düzenlenen Çaykur Çocuk Oyunları Ligi Rize’de başladı.

Güneysu Spor Salonu'nda başlayan yarışmalar, okullarının spor kulüpleri arasında yapılıyor. 16 okul takımının katıldığı yarışmalarda seksek ve mendil kapmaca oyunları oynanıyor.

Oyunların başlaması nedeniyle düzenlenen törene Rize Valisi Nurullah Çakır, Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, Güneysu İlçe Gençlik Spor Müdürü Muharrem Bayraktar ile çocukların aileleri ve vatandaşlar katıldı.

rizede-cocuk-oyunlari-ligi-basladi.jpg

Oyunların başlangıcında sahaya inen Rize Valisi Nurullah Çakır oyunculara hakemlik yaparak ilk mendil kapmaca oyununda mendil tutan hakem oldu.

rizede-cocuk-oyunlari-ligi-basladi-(2).jpg

Turnuvaların Rize’de ikinci kez geleneksel olarak yapıldığını hatırlatan Rize Valisi Nurullah Çakır “Bu oyunların geleneksel olarak yapılması ve yaşatılmasından onur duydum. Bu oyunlar hepimizi çocukluk yıllarımıza götürdü. Bu oyunları oynamayan çocuk yoktur ülkemizde. Bu organizasyonda emeği geçen başta öğretmenlerimize, okul müdürlerimize, federasyon ile temsilcilerine bu organizasyona ev sahipliği yapan Güneysu Kaymakamımız Gökmen Çiçek’e teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu organizasyon bu oyunlar her yıl devam etmeli, genişletilmeli, büyümeli günümüz çocukları eski oyunlarımızı tanıması bilmesi sağlanmalıdır. Katılan tüm sporculara başarılar diliyorum” diye konuştu.

Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek ise yaptığı açıklamada, milletleri millet yapan çeşitli değerler olduğunu dile getirerek, "Her milletin müziği, folkloru diğerlerinden farklıdır. Hatta milletlerin çocuk oyunları bile farklıdır. Bu oyunlar geçmişte Ağrı'da, Edirne'de, Rize'de de oynandı. Mendil kapmaca, seksek oyunları oynayarak büyüyen bir toplumuz. Bu aslında basit gibi görünse de önemli bir değerdir. Modern dünyaya yenilmemesi için bu oyunlara sahip çıkan federasyonumuza sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıca müsabakaların açılışına katılan sayın Valimiz Nurullah Çakır’a ve tüm halkımıza duyduğumuz memnuniyeti belirtmek istiyorum " dedi.

Çocuk Oyunları Ligi karşılaşmalarına yarın ve gelecek hafta sonu yapılacak maçlarla devam edilecek. Final karşılaşması ise 4 Mayıs’ta büyük bir şölen havasında yapılması planlanıyor.

rizede-cocuk-oyunlari-ligi-basladi-(1).jpg

rizede-cocuk-oyunlari-ligi-basladi-(3).jpg

rizede-cocuk-oyunlari-ligi-basladi-(4).jpg

rizede-cocuk-oyunlari-ligi-basladi-(5).jpg

rizede-cocuk-oyunlari-ligi-basladi-(6).jpg