Rize'de Doğuştan Kalp Hastalığı Olan İkiz Bebekler, İstanbul'dan Gelen Özel Ekip Tarafından Ameliyat Edildi

Rize'de Doğuştan Kalp Hastalığı Olan İkiz Bebekler, İstanbul'dan Gelen Özel Ekip Tarafından Ameliyat Edildi
Rize'de doğuştan kalp rahatsızlığı bulunan iki ikiz bebek, İstanbul Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesinden gelen özel bir ekip tarafından başarıyla ameliyat edildi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde takip ve tedavi altındaki bebeklerin tüm tıbbi ilaç tedavilerine rağmen durumları düzelmeyince çocuk kalp cerrahi ihtiyacı ortaya çıktığı ifade edilerek, ameliyat gerektirecek boyuttaki doğuştan kalp hastalıkları çok nadir görüldüğünden bölgede bu alanda ileri seviye cerrahi ekip bulunmadığı kaydedildi.

Bu nedenle, önceden üstün başarısı ve duyarlılığı bilinen İstanbul Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi'nde görev yapan Prof. Dr. Ali Rıza Karaci ile iletişime geçildiği ve hastaların bilgilerinin iletilerek Prof. Dr. Karaci'den ameliyat için yardım talep edildiği kaydedilen açıklamada, Prof. Dr. Karaci’nin değerlendirmesinin ardından hastaların ameliyata alınması gerektiği, ancak uçak ambulansla dahi olsa naklin hastalar için ciddi bir risk oluşturabileceğini ifade etti belirtilerek, bu nedenle, en doğru seçeneğin kendisinin Rize'ye gelerek hastaları yerinde ameliyat etmesi olduğunu söylediği bilgisi paylaşıldı.

Prof. Dr. Karaci ve ekibinin Rize'ye gelerek iki bebeğin ameliyatlarını başarıyla tamamladığı ve ameliyatlar sonrası durumları iyi olan bebeklerin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde takibe alındığı kaydedilen açıklamada ameliyatı gerçekleştiren Çocuk Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ali Rıza Karaci ile Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe’nin de görüşlerine yer verildi.

Prof. Dr. Ali Rıza Karaci, yaptığı açıklamada, “Sağlık müdürümüz bize ulaştığında durumu değerlendirdik. Buraya biz iki tane prematüre bebeğin akciğer ve kalp arasındaki açık kalan damarını kapatmak için İstanbul’dan geldik.Normalde bebeklerin İstanbul transferi düşünülüyordu ancak hem bebek oldukları için hem de transferin zor ve tehlikeli olmasından dolayı bu tür vakaların yatak başında bulunduğu hastanede yapılması daha doğru olacağı düşünülmüştür. Bu yüzden bebeklerin İstanbul’a gelmelerindense bizim Rize’ye gidip ameliyatlarını yapmanın daha sağlıklı olacağını düşündük ve akabinde sağlık müdürümüz bakanlığımızdan izinleri hızlıca aldıktan sonra hemen Rize’ye gelmeye karar verdik” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinin çok gelişmiş ve üst düzey bir yoğun bakım olduğunu vurgulayan Karaci, “İstanbul’da benim çalıştığım hastanede şu anda böyle bir yoğun bakım yok. Gerçekten hayran kaldım. Genişliği, ferahlığı, çalışanların hastaya yaklaşımı gerçekten örnek. Yoğun bakım şartları hemen hemen ameliyathane şartlarına göre dizayn edilmiş rahatlıkla ameliyatta gerçekleşebilir.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Ali Rıza Karaci ve Dr. Ertan Ulucan’ın hiç zaman kaybetmeden Rize’ye gelmek için hazırlıklarını yaptıklarını belirten Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ise, “Kıymetli hocamız ve yanında yine bu alanda uzman hekim olan Dr. Ertan Ulucan hocalarımızın görevlendirilebilmeleri için sağlık bakanlığımıza başvurduk. Bakanlığımızda çok hızlı bir şekilde gereken resmi prosedürü hazırladı. Rektörümüzün çok duyarlı ve ilgili bir şekilde olaya yaklaşması ile beraber Rize’de hocalarımız gelmeden önce ameliyat için gerekli bütün hazırlıkları hallettik ve bu iki bebeğimiz için gerekli tıbbi müdahale bebeklerimizi yataklarından dahi oynatmadan yerinde en üst tıbbi ekipman desteği ile profesyonelce hocalarımız tarafından yerine getirilmiş oldu.” dedi.

Tepe, “Tüm bu süreçte emeği geçen başta örnek duyarlılığı, profesyonelce yaklaşımı ve fedakârlığı için derhal ilk uçakla Rize’ye gelen kıymetli Profesör Dr. Ali Rıza Karaci ve Dr. Ertan Ulucan hocalarımıza, hastanemizdeki hazırlık sürecini yönetilmesinden hocalarımızın karşılanmasına kadar bizimle beraber özveriyle hareket eden kıymetli rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Yılmaza, yenidoğan yoğun bakımızın profesyonel hoca ve çalışanlarına, Sayın Bakanımız Dr. Fahrettin Koca ve bakan yardımcımız Dr. Şuayip Birinci beye yürekten teşekkürü halkımız adına borç biliriz.” diye konuştu.

rizede-dogustan-kalp-hastaligi-olan-ikiz-bebekler-istanbuldan-gelen-ozel-ekip-tarafindan-ameliyat-edildi.jpg

zavendikli-mustafa-hocaefendi-kuran-kurslari-001.jpg

zavendikli-mustafa-hocaefendi-kuran-kurslari-hisse-001.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum