Rize'de doktor adayları, terör saldırısı ve İsrail'i protesto etti

Rize'de doktor adayları, terör saldırısı ve İsrail'i protesto etti
Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 9 askerin şehit olduğu saldırı ile İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Rize'de düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Rize'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, İsmail Kahraman Kültür Merkezi önünde bir araya geldi.

Türk ve Filistin bayrakları ile "Hekimler ve sağlık çalışanları terör, soykırım ve işgale karşı yürüyor" yazılı pankart taşıyan grup, Cumhuriyet Caddesi'nden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar sessiz yürüyüş gerçekleştirdi.

Grup adına açıklama yapan İrfan Avdan, sessiz yürüyüşün 9. haftasını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Askerlerin şehit edilmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Avdan, "Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleyi azim ve kararlılıkla sürdürmektedir. Şehadet mertebesine yükselen kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Sizi toprağa değil yüreğimize gömdük, vatan size minnettardır." dedi.

Avdan, İsrail'in, Filistin topraklarında işlediği suçların büyüyerek devam ettiğinin altını çizerek, "Terörist İsrail yalnızca Filistin halkına karşı değil bütün insanlığa karşı, sadece Filistinli çocuklara değil bütün çocuklara karşı suçludur. Nasıl ki hiçbir suç cezasız kalmaz, İsrail için de ceza günü hızla yaklaşmaktadır." diye konuştu.​​​​​​​

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

rizede-doktor-adaylari-teror-saldirisi-ve-israili-protesto-etti-3.jpg

rizede-doktor-adaylari-teror-saldirisi-ve-israili-protesto-etti-2.jpg

rizede-doktor-adaylari-teror-saldirisi-ve-israili-protesto-etti-1.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansi

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum