Rize'de Eğitimde İlk! Ödevsiz Eğitim Dönemi Başlıyor

Rize'de Eğitimde İlk! Ödevsiz Eğitim Dönemi Başlıyor
Rize Çözüm Koleji Kurucu Genel Müdürü Yavuz Karakaş, Eğitimde Çözümün Ödevsiz Eğitim olduğunu ve Eve Verilen Ödevin, Veliye Verilen Ödev olduğunu söyledi.

Bu Yıl İlk Kez Öğrenci Kabul Eden Rize Çözüm Koleji Kurucu Genel Müdürü Yavuz Karakaş Yeni Eğitim Öğretim Sezonu Öncesinde Eve Verilen Ödev, Veliye Verilen Ödev olduğuu belirterek,  Rize Çözüm Koleji Olarak Ödevsiz Eğitim Sistemi’ne Önem Verdiklerini söyledi.

Karakaş yaptığı açıklamalarda, Özel okul her alanda yenilikçi farklı ve sunduğu imkanlar açısından gerçekten özel olmalıdır. Bu imkânların devlet okullarında oluşması çok fazla görülebilen bir olgu değildir. Özel okullar bu beklentileri yüksek standartlarda sunmayı misyon edinmişlerdir. Bunu gerçekleştirirken en önemli öncelik üretken olmakta yatar. Bu üretkenlik, gelişime açık olmayı ve geleceğe karşı büyüyen olgunlaşan bir eğitim anlayışını destekler. Tekrar etmekte fayda var, özel okullar her zaman üretken olabilmeli yenilikçi ve dinamik yapısı ile daima büyük düşünerek süreç yönetmelidir.

yavuz-karakas-rize.jpg

Ödevsiz Eğitim Anlayışı Diyorsunuz. Bu Konuyu Açarmısınız?

Aslında burada düşünülmesi ve tartışılması gereken en önemli soru ödev nedir ne değildir? Rize Çözüm Koleji olarak dersi derste öğrenme sürecini çok iyi yönetecek alt yapıyı kurmuş durumdadır. Öğrenmenin kalıcı hale gelmesi için gerekli tekrarları da içine alan ders planlama çerçevemizi öğrenci ve veli lehine düzenledik. Özellikle hafta içi öğrenci evde derslerle ödevlerle uğraşan , velinin de sürekli stresi yaşamasına sebep olan ödev gerçekten olumsuz bir etkiye sebep olmaktaydı. Bu yüzden özel okulların yoğun temposunda eve ödev vermek özellikle hafta içi periyodunda çokta mantıklı bir hareket olmamaktaydı. Aslında ödev realitesinin arka planında kimse seslendirmese bile şöyle bir durum söz konusudur. “Eve verilen ödev, veliye verilen ödevdir” Bu konuda Rize Çözüm Koleji olarak bizler Ödevsiz Eğitim Sistemi’ne önem vermekte ve bunu uygulamaktayız. Çocuklarımızın okul ortamında tüm çalışmalarını yürütmelerini, evde ise sosyal ve kaliteli bir aile zamanı geçirmesine fırsat tanıyoruz.

Yabancı Dil Eğitim Anlayışı Nedir?

Global alanda ticari-ekonomik-kültürel-sanatsal-sosyal gereksinim olarak insanların anadili haricinde birçok dili öğrenmeleri her açıdan önem arz etmekte. Bizler Rize Çözüm Koleji olarak İngilizce ana yabancı dil ile Arapça ve Rusça eğitimini de tüm sınıf kademelerine sağlıyoruz. Bu tüm öğrencilerimizin gelişimine ciddi katkılar sağlayacaktır.

Rize Çözüm Koleji Hangi Ayrıcalıklarla Eğitim Dünyasına Giriyor?

Rize Çözüm Koleji olarak doğal bir ortamda, eğitimin en saf ve değerli halini sunuyoruz. Çocuklarımızın hayal dünyalarını sınırsız kılmak için tüm çalışmalarımızı planlayıp, hem öğretmenlerimizin hem de velilerimizin hayal dünyalarını en üst düzeyde tutuyoruz. Sosyal, kültürel ve sportif alan eğitimlerine sınırsız destek ve imkan veriyoruz. Uluslararası düzeyde kabul görmüş ulusal bir eğitim planı ile sadece şehrimizde değil ülkemizde ilklere imza atıyoruz. Hayatımızın tüm alanlarında öğrendiğimiz formal bilgilerin manevi eğitim olmadan hiçbir işe yaramayacağını, tam anlamı ile faydalı olmayacağını bilerek Kuran, Hadis ve İlmihal derslerini uzmanları ile planladık ve bunun eğitimini en üst düzeyde veriyoruz. Teknoloji eğitiminde farklı metot ve tekniklerle önemli eğitimler sağlıyoruz. Kişisel gelişim ve kariyer planlamaya önem veriyoruz. Zaman kavramından bağımsız okul-veli-öğrenci iletişimini uyguluyoruz.