Rize’de Gençler Yaylalarda Projesi Gerçekleştirildi

Rize’de Gençler Yaylalarda Projesi Gerçekleştirildi
Rize'de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Gençler Yaylalarda Projesi" kapsamında 10-18 yaş arası 50 öğrenci, Çamlıhemşin İlçesi'nde bulunan Kale Köyü ve Orta Yayla Köyü'nde unutulmaz bir geziye katıldı.

Genç neslin hayvancılığın önemini kavramasını, yaylaların ve yayla alanlarının korunması ve kollanması bilincini geliştirmesini ve yaylacılık kültürünün gelecek nesillere aktarılmasını amaçlayan projede teknik gezi kapsamında öğrenciler, yaylacılık faaliyetleri hakkında bilgi edinme imkanı buldu. Hayvancılıkla uğraşan aileleri ziyaret ederek, yaylalarda hayvancılığın nasıl yapıldığını gözlemlediler. Ayrıca, yayla florası ve faunası hakkında bilgi edindiler ve doğanın korunması konusundaki farkındalıkları arttı.

Geziye katılan öğrenciler, bu deneyimin kendileri için çok faydalı olduğunu ve unutulmaz anılar biriktirdiklerini ifade ettiler. Hayvancılığın ve yaylacılığın önemini daha iyi anladıklarını ve bu kültürü korumak için üzerlerine düşen sorumluluğu bildiklerini söylediler.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.