Rize’de Hayat Kurtaran Eğitim Seferberliği: Herkes İlk Yardım Kahramanı Olabilir!

Tamamen sosyal sorumluluk bilinciyle organize edilen bu önemli etkinlik, kalp masajı (CPR), Otomatik Eksternal Defibrilatör (OED) kullanımı ve Heimlich manevrası gibi temel yaşam desteği (TYD) uygulamalarını anlaşılır ve pratik bir şekilde tüm vatandaşlara ulaştırmayı amaçlıyor.
"Herkes bir hayat kurtarabilir" mottosuyla yola çıkan bu eğitim, özellikle alışveriş merkezleri gibi yoğunluğun yüksek olduğu toplu alanlarda karşılaşılabilecek ani sağlık sorunlarına karşı bilinçli ve etkili müdahale yetkinliğini artırmayı hedefliyor. Saniyelerin bile hayati önem taşıdığı acil durumlarda doğru ilk yardım uygulamalarının, bir insanın yaşamını değiştirebileceği gerçeği bu projenin temelini oluşturuyor.
Etkinlik, acil tıp ve ilk yardım alanlarında uzman akademisyenleri ağırlayacak. Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Ersunan, Uzm. Dr. M. Murat Yazıcı, Uzm. Dr. İsmail Ataş ve Arş. Gör. Dr. Nurullah Parça, katılımcılara teorik bilgileri aktarmanın yanı sıra, pratik uygulama alanlarında bizzat rehberlik edecekler. Bu sayede katılımcılar, hayati müdahaleleri uzmanların gözetiminde deneyimleme fırsatı bulacaklar.
Projenin yürütücülüğünü üstlenen Stj. Dr. Okan Kekeç ve koordinasyonunu sağlayan Prof. Dr. Özlem Bilir, bu eğitimin toplum sağlığı açısından taşıdığı öneme vurgu yapıyorlar. Etkinlik programı, saat 14.00'te Şimal AVM sinema salonunda gerçekleştirilecek bilgilendirici sunumlarla başlayacak. Ardından, saat 15.30 itibarıyla AVM'nin hareketli noktalarından biri olan Gloria Jean's çevresinde oluşturulacak özel uygulama istasyonlarında, katılımcılar teorik bilgilerini pratiğe dökme imkanı bulacaklar.
Bu anlamlı sosyal sorumluluk projesine tüm vatandaşlar davet edildi.