Rize'de Hekimlere Yönelik "Tütün Bağımlılığı Tedavisi Eğitimi" Düzenlendi

Rize'de Hekimlere Yönelik "Tütün Bağımlılığı Tedavisi Eğitimi" Düzenlendi
Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile iş birliği yaptığı Rize'de ilk defa hekimlere yönelik "Tütün Bağımlılığı Tedavisi Eğitimi" programı düzenlendi.

Eğitim, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Tıp Fakültesi'nde gerçekleşti ve 46 hekim katıldı. Bölgenin farklı illerinden gelen hekimlere, tütün ve tütün ürünleri bağımlılığı olan hastalarına nasıl yaklaşacakları konusunda bilgiler verildi.

RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Dilek Karadoğan ve Doç. Dr. Neslihan Özçelik başkanlığında gerçekleştirilen eğitim programı, Rize Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Oğuz Ali Özşahin, RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Bilge Yılmaz Kara ve Uzm. Dr. Elvan Şentürk Topaloğlu tarafından tamamlandı.

Doç. Dr. Dilek Karadoğan “Kursiyerlerimiz hekimlerimiz sahada sigara bırakma konusunda yardımcı olabilecek olan aile hekimleri ve göğüs cerrahisi bölümü arkadaşlarımız da bu kursta mevcuttu. Burada amacımız hekimlerimiz hastalarına etkin olarak sigarayı bırakmalarında yardımcı olmaları. Maalesef çalışmalar göstermiş ki; hekimlerin hastalarına sigarayı bırakma yardımında bulunma oranları çok düşük. Bu farkındalığı arttırmak gerekiyor. Hekimlerimize bu etkinliklerle bu yetkinliği kazandırarak, hastalarına yardımda bulunmalarını artırmaktır asıl amacımız” dedi.

Eğitimci Doç. Dr. Neslihan Özçelik ise “2016 yılından beri sigara bırakma polikliniğinde tütünle mücadele ediyorum. Bu konuda çok güzel konular katettik. Birçok vatandaşımıza sigarayı bırakma konusunda destek olduk” diye konuştu.

rizede-hekimlere-yonelik-tutun-bagimliligi-tedavisi-egitimi-duzenlendi.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum