Rize'de ‘Her Fener Bir Tarih’ Yürüyüşü Düzenlendi

Rize'de ‘Her Fener Bir Tarih’ Yürüyüşü Düzenlendi
Rize'de kadınlar kültürel yozlaşmaya dikkat çekmek adına tarihi el fenerlerini yakarak teknolojinin kültürü yozlaştırmasına dikkat çekti.

Onursal Başkanlığını Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın eşi Menduha Kasap’ın yürüttüğü Rizeli Kadınlar Dayanışma Derneği (RİKAD) tarafından kültürel yozlaşmaya dikkat çekmek adına Rize’de ‘Her Fener Bir Tarih’ adlı yürüyüş düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayarak Rize Sahil Parkı'nda son bulan yürüyüşte kadınlar tarihi el fenerlerini yakarak teknolojinin kültürü yozlaştırmasına dikkat çektiler.

Rize yöresine özgü tarihi el fenerlerinin yakılarak yapılan olan yürüyüş, tulum dinletisi ve havai fişek gösterilerine sahne oldu.

rizede-her-fener-bir-tarih-yuruyusu-duzenlendi-1.jpg

Teknolojinin kültürü yozlaştırdığını ve buna dikkat çekmek adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten RİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Selda Albayrak, “Ne yazık ki tarihimizi unutma aşamasına geldik. Gençliğimizi telefonların ve bilgisayarların ışığından kurtarıp tarihimizin ışığında geleceğe taşımak istiyoruz. Evlerimizde dedelerimizden kalan tarihi el fenerlerini yakarak yapacağımız yürüyüşte, tarihin öğrenilmesi gerektiğine vurgu yapmak istiyoruz. Umarım bu konudaki farkındalık oluşturma çabamız ailelere ulaşmıştır. Bu etkinliği düzenli olarak yapmak istiyoruz ” dedi.

rizede-her-fener-bir-tarih-yuruyusu-duzenlendi-2.jpg

rizede-her-fener-bir-tarih-yuruyusu-duzenlendi-3.jpg