Rize'de Kitap Fuarı Düzenlenecek

Rize'de Kitap Fuarı Düzenlenecek
Rize Belediyesi öncülüğünde, Rize Valiliği ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin desteğiyle 23 Şubat-3 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan "Rize Kitap Fuarı" için tanıtım toplantısı düzenlenerek protokol imzalandı.

Rize merkez sahil otopark alanında (Çay Çarşısı yanında) 10 gün boyunca 100'den fazla yayınevi ve 100'e yakın yazarın okurlarıyla buluşacağı Rize Kitap Fuarı’nın basın lansmanı Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Rize Belediyesi Meydan Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen tanıtım ve imza töreninde, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz protokolü imzaladılar. Basın mensuplarına, kitap fuarının detayları hakkında bilgi verilerek tüm kitapseverler fuara davet edildi.

Karadeniz'de düzenlenecek en büyük kitap fuarlarından biri olacak olan etkinlik, 10 gün boyunca 50'den fazla yazarın ve 100'e yakın yayınevinin katılımıyla gerçekleşecek.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, toplantıda yaptığı konuşmada kitap fuarlarının şehirler için önemine vurgu yaparak, "Çok güzel bir organizasyon olacak. Belediyemizin öncülüğünde Valiliğimiz ve Üniversitemizle bu kitap fuarını gerçekleştireceğiz. Şehrin kültürel ve sosyal hayatına önemli bir katkı sağlayacak. Önümüzdeki yıllarda da kitap fuarlarını düzenleyerek bunu geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. İlk yılımız olması ve ulusal takvim darlığı nedeniyle fuarımızı hızlı bir şekilde organize ettik. Ancak, yapıcı eleştirilere ve önerilere açığız, böylece daha iyi bir organizasyon gerçekleştirebiliriz. Komşu illeri de kitap fuarımıza davet ediyoruz" dedi.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ise, "Kitap fuarını Rize'ye yapılanlarımızın kilometre taşı olarak nitelendiriyoruz. Geçmişte birkaç kez yapılmış olsa da, bu sürekli hale getirilecek bir kitap fuarının başlangıcı olacak. Çay bardağının yanında 4 bin metrekarelik bir çadır kurulacak ve içinde 100'e yakın yayınevi ve 50'ye yakın yazarla adeta bir kültür şöleni yaşanacak. Fuarda çeşitli etkinlikler de düzenlenecek; kitaplar %20 indirimle satılacak ve her gün söyleşi ve imza günleri olacak" şeklinde konuştu.

RTEÜ Rektörü Yusuf Yılmaz ise, "Kitap fuarları, kitapseverlerin yazarlar ve yayınevleri ile buluştuğu oldukça büyük organizasyonlardır. Kitapseverler sevdikleri yazarlarla buluşma fırsatı yakalıyorlar. Düzenlenen konferanslar, söyleşiler ve imza günleri ile kitapseverler için bir karnaval havası oluşuyor" dedi.

Kişisel gelişim alanın önemli temsilcilerinden yazar Alişan Kapaklıkaya’nın onur konuğu olacağı Rize Kitap Fuarı’nın açılışı 23 Şubat 2024 Cuma Günü Saat: 14.00’da yapılacak.

Kitapseverleri ağırlamaya hazırlanan Rize Kitap Fuarı her gün 10.00- 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

rizede-kitap-fuari-duzenlenecek-1.jpg

rizede-kitap-fuari-duzenlenecek-3.jpg

rizede-kitap-fuari-duzenlenecek-5.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum