Rize'de Kültür Çarşısı Projesi Temel Atma Töreni Gerçekleşti

Rize'de Kültür Çarşısı Projesi Temel Atma Töreni Gerçekleşti
Rize'de merkeze bağlı Piriçelebi Mahallesinde yapılacak Kültür Çarşısı projesinin temel atma töreni düzenlendi

Rize Belediyesi tarafından Piriçelebi Mahallesi PTT arkasında 2400 metrekarelik bir alanda yapılması planlanan Kültür Çarşısı'nın temeli düzenlenen törenle atıldı.

Törene, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz karamehmetoğlu, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Temel atma programında protokol üyeleri de birer konuşma yaptılar.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, 3 yıldan fazla süredir kamulaştırma çalışmaları yürüttüklerini ve bu çalışmanın tamamlandığını belirtti. Kültür çarşısı içerisinde Rize'nin kültürel mimarisini yansıtacak 5 tane Rize evi yapılacağını söyledi. Ayrıca sanat atölyeleri ve galerisi, kadın kooperatifleri için satış noktası, yöresel yiyecek ve içeceklerin olduğu bir alan, 120 kişilik konferans salonu, öğretmenler lokali, muhtarlara ait bir alan, gençlerle ilgili akademi ve atölyeler, yapay zeka ve robotik kodlama atölyeleri gibi birçok farklı alanın da kültür çarşısı içerisinde yer alacağını açıkladı.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediyesi'nin yaptığı kamulaştırmayla şehre yeni bir alan kazandıracağını ve Rize mimarisini sergileyecek, sosyal ve kültürel hayata katkıda bulunacak bir tesisin temelini attıklarını söyledi. Konferans merkezleri ve toplanma mekanlarıyla çok örnek bir tesis olacağını ve Rizeli hemşehrilerine hizmet edeceğini dile getirdi.

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı ise, temelini atacakları bu alan için Belediye Başkanına ve ekibine teşekkürlerini sundu. Şehrin sosyolojik ve kültürel ihtiyaçlarına yönelik yatırımlar yapılması gerektiğini vurguladı. Rize Belediyesi'nin bu eksiği karşılamak için hummalı bir gayret gösterdiğini ve bu projenin de Rize için örnek projelerden biri olacağını belirtti.

Tüm protokol üyeleri bu projenin Rize'ye hayırlı olmasını dilediler.

rizede-kultur-carsisinin-temeli-atildi-3.jpg

rizede-kultur-carsisinin-temeli-atildi-4.jpg

rizede-kultur-carsisinin-temeli-atildi-2.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
10 Yorum