Rize'de Mahsur Kalan 3 İşçi Askeri Helikopterle Kurtarıldı

Rize'de Mahsur Kalan 3 İşçi Askeri Helikopterle Kurtarıldı
Rize’de 3 metre kar dolayısıyla mahsur kalan 3 işçi askeri helikopterle kurtarıldı. 2 çobana ise teknik arıza dolayısıyla helikopter ulaşamadı.

Rize'nin Güneysu ilçesi Kıbledağı mevkisinde cami inşaatında 4 gündür yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan 3 işçi askeri helikopterle kurtarıldı. Aynı ilçenin Ballıdere Başmeşe mevkiindeki 2 çobana ise teknik arıza nedeniyle helikopter ulaşamadan Trabzon iline dönerkenp Rize Afad ekipleri ve diğer birimler çobanlara ulaşmak için karadan harekete geçti.

rizede-askeri-helikopterle-kurtarildilar-3.jpg

İlçenin Ortaköy köyü yakınlarında bin 700 rakımlı Kıbledağı Kent Ormanı mevkisinde cami inşaatında çalışan Adil Özdemir, Abdurrahman Tepegöz ve Aytuğ Karayurt, dört gündür etkili kar yağışı sonucu ilçe merkezine inemeyince yetkililerden yardım istemiş, yetkililer mahsur kalan işçilere karayolu ile ulaşamayınca havadan dün yiyecek, giyecek ve yakacak yardımı yapmıştı.

rizede-askeri-helikopterle-kurtarildilar-1.20150111135453.jpg

Valilik Kriz Merkezi tarafından, Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan askeri helikopter istenildi. Merzifon'dan 6 kişilik ekibi ile havalanan askeri helikopter, Kıbledağı'nda mahsur kalan işçilere ip sarkıtarak askeri personelin yardımı ile helikoptere işçiler helikoptere alınarak Rize Limanı'na getirildi. İşçiler Rize Devlet hastanesine getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

rizede-askeri-helikopterle-kurtarildilar-4.jpg

Mahsur kalan işçi Adil Özdemir, yaptığı açıklamada, çok sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, "Çok sıkıntı gördük. Dün yardım getirildi. Askeri helikopter ile bugün alındık. Herkesten Allah razı olsun" dedi.

Abdurrahman Karagöz ise üç gün boyunca kar ve tipiden etkilendiklerini vurgulayarak, "Fazla söze gerek yok. Çok zor şartlar yaşadık. Yetkililerin yardımı ile kurtulduk. Devletimizden Allah razı olsun" diye konuştu.

Aytuğ Karayurt ise helikopter ile yiyecek atana kadar zor şartlarda kaldıklarını vurgulayarak, "Karı eriterek su yapıp çay içiyorduk. İnşaat iskelelerini keserek yakarak ısınıyorduk. Elimizdeki gıdalar biterken helikopterle yiyecek attılar. Allah devletimize zeval vermesin" ifadelerini kullandı.

rizede-askeri-helikopterle-kurtarildilar-2.jpg