Rize'de Mevlit Yemeği Sonrası Zehirlenme Şüphesi: 100 Kişi Hastanelik Oldu!

Rize'de Mevlit Yemeği Sonrası Zehirlenme Şüphesi: 100 Kişi Hastanelik Oldu!
Rize'nin Muradiye Beldesinde tüp bebek sahibi olan bir çift tarafından düzenlenen mevlit yemeği sonrası yaklaşık 100 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvurdu.

Rize'nin Muradiye Beldesi Delihasan mahallesinde, 3 ay önce tüp bebek sahibi olan H.D. – K.D. çiftinin öğle saatlerinde düzenlediği mevlit yemeği, toplu zehirlenme şüphesiyle sonuçlandı.

Tavuk-pilav, sarma ve tatlıdan oluşan yemek menüsünü tüketen yaklaşık 100 kişi, akşam saatlerinde bulantı ve kusma şikayetleriyle kentteki hastanelere başvurdu. Şikayetleri artan bazı vatandaşlar ambulanslarla alınarak Rize Devlet Hastanesi ile Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırılanlar arasında, mevlit yemeğini düzenleyen anne ve babanın da bulunduğu öğrenildi.

Olayın ardından harekete geçen yetkililer, konuyla ilgili inceleme başlattı. İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, zehirlenme nedenini belirlemek amacıyla yemek menüsünden incelenmek üzere numune aldı.

Hastanelere başvuran bazı kişilerin taburcu edildiği, diğer vatandaşların ise tedavisi devam ederken, yetkililerin numune inceleme sonuçları bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum