Rize'de minikler 100. Yıl şenliğinde buluştu

Rize'de minikler 100. Yıl şenliğinde buluştu
Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşunun 100. yılı, 4-6 yaş Kur’an kurslarının açılışının 10. yılı etkinlikleri kapsamında Rize’de 4-6 yaş grubu Kur'an kursu öğrencilerine eğlence programı düzenlendi.

4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında eğitim alan çocukların merakının gidermesi, velileri ile nitelikli zaman geçirmesi, bu sayede kadim kültürümüzde var olan oyunların ve mizah karakterlerinin gelecek kuşaklara tanıtılarak kültürel unsurların ve değerlerin aktarımına destek olunmak üzere illerde "100. Yılda Çocuklarımızla 100 Şenlik" adıyla programlar düzenleniyor.

Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşunun 100. yılı, 4-6 yaş Kur’an kurslarının açılışının 10. yılı etkinlikleri kapsamında Rize’de 4-6 yaş grubu Kur'an kursu öğrencilerine yönelik TRT Çocuk Sanatçısı Hüseyin Goncagül ve ekibi tarafından eğlence programı düzenlendi.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Vakıf Katılım Bankası iş birliğinde Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program, Atmeydanı Ortaalan Camii Kur’an Kursu 4-6 yaş grubu öğrencisi Emir Çinkaya’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı programda gerçekleştirdiği konuşmada, “Bugün güzel bir ana şahitlik ediyoruz. Rize’de 4-6 yaşından yaş sınırı olmaksızın Allah’ın kelamı Kur’an-ı Kerim’i öğrenme seferberliği içerisindeyiz. Bugün itibarı ile ilimiz genelinde bin 500’ün üzerinde 4-6 yaş grubu öğrencimiz var. İnşallah önümüzdeki dönemlerde müstakil kurslar açarak bu sayımızı daha da artırmış olacağız. Rabbimizin emaneti çocuklarımız bizim için bu dünyadan göçüp gittikten sonra kapanmayacak iyilik kapımızdır. Evlatlarımızın varlığı bizim için imkandır, yokluğu ise imtihandır. Evlatlarınızı bize emanet ettiniz. Siz değerli velilerimizi tebrik ediyoruz. Yavrularımızın bahtları açık olsun.” ifadelerini kullandı.

Gösteri programında TRT Çocuk Sanatçısı Hüseyin Goncagül ve ekibi, Hacivat-Karagöz, Nasrettin Hoca, çocuk ilahileri, kukla, jonglör gösterisi, yarışma vb. etkinliklerle çocukları eğlendirdiler.

“Filistin’de Çocuklar Ölmesin” pankartıyla sahneye çıkan minikler, yaptıkları dua ile İsrail zulmüne uğrayan Filistinli çocukların yaşadığı drama dikkat çekti.

rizede-minikler-100-yil-senliginde-bulustu-4.jpg

rizede-minikler-100-yil-senliginde-bulustu-5.jpg

rizede-minikler-100-yil-senliginde-bulustu-3.jpg

rizede-minikler-100-yil-senliginde-bulustu-2.jpg

rizede-minikler-100-yil-senliginde-bulustu-1.jpg

zavendikli.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.