Rize'de Ölü Sayısı Artıyor - VİDEO

Rize'de Ölü Sayısı Artıyor - VİDEO
Rize tarihinin en kara günlerinden birini yaşıyor. Rize'de şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen heyelanlarda ölü ve yaralı sayısı artıyor.

Rize'de şiddetli bir şekilde etkisini sürdüren yağışlar sonucu meydana gelen heyelanlarda Veliköy'den sonra Gündoğdu'dan da ölüm haberi geldi.

Birçok evin heyelan altında kaldığı Gündoğdu beldesinde mahsur kalanlar kurtarılmaya çalışırken 7 vatandaş Rize'deki hastanelere kaldırıldı.

Veliköy'de 7 yaşındaki Sevban Taşkıran'ın heyelan altında kalan evden ölüm haberinin ulaşmasından sonra Gündoğdu'da da 2 kişinin heyelan altında kalan evlerden birinde hayatını kaybettiği öğrenildi.

Rize'nin Gündoğdu beldesinde akşam saatlerinde başlayan yağışlar sonrası meydana gelen heyelanda bir anne ile kızı hayatını kaybetti. Heyelanda Reyhan Yazıcı, Sümeyye Yazıcı ve Zeki Karakaş yaralı olarak kurtarıldı ve Rize 82. Yıl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, heyelan bölgesinde yaptığı incelemeden sonra, Gündoğdu Beldesine bağlı Veliköy Köyü'nde aşırı yağışlar sonucu oluşan heyelanda bir anne ile kızının toprak altında kaldığını açıkladı. Kurtarma çalışmalarını yakından takip eden Başkan Bakırcı, "Şu an toprak altında kalan insanlar var. Ölü sayısının 10'u bulmasından endişe ediyoruz." dedi.

sel-halil-bakirci.jpg

Rize'de heyelan altında kalan evlerdeki kişilerden ölüm sayısının artabileceği endişesi sürüyor.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Rize'nin Acısı Büyük

Rize'de Son Durum

Ölen 6 Kişinin Kimlikleri

Rize'de Ölü Sayısı 6 Oldu

Selde Ölenlerin Kimlikleri

Geylani Taşkıran Müşahade

Rize'de Ölü Sayısı 5'e Yükseldi

Rize Artvin Yolu Trafiğe Açıldı

Rize Felaketi Yaşıyor

Afetzedelere Konaklama

RizedeAcil Kriz Merkezi

Heyelanda 1 Çocuk Öldü

Rize'de Hayat Felç Oldu