Rize'de Son Durum

Rize'de Son Durum
Rize'de şiddetli yağışların oluşturduğu sel ve heyelanda son durum bilgileri...

Rize'de saat 04.00 itibariyle son durum...

Rize’nin Gündoğdu beldesinde meydana gelen sel ve heyelanlarda 6 kişi hayatını kaybederken, 7 kişi de yaralandı. Kayıp 8 kişi ile göçük altında kalan 2 kişiyi ise arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor.

Merkeze bağlı Gündoğdu beldesinde dün saat 17.00 sıralarında başlayan sağanak yağış hayatı felç etti. Beldeye bağlı Veliköy sel ve heyelanlardan en fazla hasar gören yerlerin başında gelirken, beldenin Dağınıksu ve Hamidiye mahallelerindeki onlarca ev ve araç selden ve heyelanlardan ötürü kullanılamaz hale geldi. Veliköy yolu üzerindeki bir çay fabrikasında bulunan 50 kişi ile Yıldızkent Sitesi'nde mahsur kalan 100 kişi yoğun çabalar sonucu kurtarıldı. Afetten dolayı mağdur olan ve evlerini terk eden vatandaşların konaklama ve iaşe ihtiyaçları, Rize Öğretmenevi Müdürlüğü ve Rize Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından karşılandı. Aşırı yağışlar nedeniyle sahilden ulaşılamayan Veliköy köyüne ekipler, dağ yolundan iş makineleri ile intikal ederek arama ve kurtarma çalışmalarına başladı.

Gündoğdu Hamidiye Mahallesi Yıldızkent Sitesinin arkasında yer alan Serdar Pehlivan’a ait evin çökmesi sonucu Serdar Pehlivan ve Sonay Pehlivan göçük altında kaldı.

Heyelan altındaki 2 kişi ile beldedeki çeşitli noktalarda kayıp ihbarları yapılan 8 kişiye ulaşmak için Kaçkar Dağcılık ve Rafting Kulübü, AKUT, UMKE ve Sivil Savunma ekipleri çalışma yürütüyor.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Rize'nin Acısı Büyük

Ölen 6 Kişinin Kimlikleri

Rize'de Ölü Sayısı 6 Oldu

Selde Ölenlerin Kimlikleri

Geylani Taşkıran Müşahade

Rize'de Ölü Sayısı 5'e Yükseldi

Rize Artvin Yolu Trafiğe Açıldı

Rize Felaketi Yaşıyor

Rize'de Ölü Sayısı Artıyor

Afetzedelere Konaklama

RizedeAcil Kriz Merkezi

Heyelanda 1 Çocuk Öldü

Rize'de Hayat Felç Oldu