Rize’de Trafiğe Cam Bariyerli Önlem

Rize’de Trafiğe Cam Bariyerli Önlem
Rize’de araçların adım başı durmasına ve trafiğin yoğunlaşmasına neden olan vatandaşların karşıdan karşıya rastgele geçişini engellemek için belediye tarafından cam bariyer önlemi alındı.

Rize Belediyesi vatandaşların caddeden caddeye rastgele geçişlerinin önlenmesi ve trafiğin bir nebze olsun rahatlatılması için cadde kenarlarına cam bariyer yerleştirme uygulaması başlattı.

rizede-trafige-belediyeden-cam-bariyer-onlemi-2.jpg

İlk olarak Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Caddesi’ni birbirine bağlayan Orta Camii Kavşağı'nda uygulamaya koyulan cam bariyerlerle hem vatandaşların rastgele geçişlerinin önlenmesi, hem araç trafiğinin rahatlatılması hem de meydana gelen sürücü yaya kazalarının önüne geçilmesi hedeflendi.

Araçların duraksamadan ve yayalar için tehlike oluşturmadan seyretmelerini sağlayan uygulamada Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, uygulamanın olduğu alanı yerinde inceleyerek, teknik ekipten bilgi aldı.

rizede-trafige-belediyeden-cam-bariyer-onlemi-1.jpg

Şehrin farklı noktalarına da aynı şekilde düzenleme çalışmalarının yapılacağını belirten Başkan Kasap, trafiğin düzenlemesiyle ilgili çalışmaların devam edeceğini ve çalışmalarında her zaman vatandaşların görüşlerini aldıklarını vurguladı.

rizede-trafige-belediyeden-cam-bariyer-onlemi-3.jpg

rizede-trafige-belediyeden-cam-bariyer-onlemi-4.jpg