Rize'de Üç aylarda ‘Kur’an-ı Kerim Öğrenme’ ve ‘Hatim Okuma’ seferberliği

Rize'de Üç aylarda ‘Kur’an-ı Kerim Öğrenme’ ve ‘Hatim Okuma’ seferberliği
Rize İl Müftülüğü, mübarek üç aylarda vatandaşları Kur'an-ı Kerim'e yaklaştırmak amacıyla başlattığı "Kur'an-ı Kerim Öğrenme" ve "Hatim Okuma" seferberliğine bu yıl da devam ediyor.

Üç ayların, Cenab-ı Hakk’ın rahmet ve mağfiretinin bol olduğu, kalplerin huzur bulduğu ve bereketin arttığı özel bir zaman dilimi olduğunu vurgulayan Müftülük, bu mübarek ayları en iyi şekilde değerlendirmek için vatandaşları Kur'an-ı Kerim öğrenmeye ve hatim okumaya davet etti.

Rize İl Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada önceki yıllarda başlatılan “Kur’an-ı Kerim Öğrenme” ve “Hatim Okuma” seferberliğinin, 1 Ocak 2025 Çarşamba günü başlayacak mübarek üç aylarda da devam edeceği açıklandı. Recep, Şaban ve Ramazan aylarını kapsayan bu manevi dönemde, halkın Kur’an-ı Kerim’i öğrenmesi ve hatim okumalarına katılması için çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Müftülük, bu seferberlik kapsamında Kur’an-ı Kerim okumayı bilmeyenlere birebir eğitim verecek, okuma hatalarını düzeltecek ve doğru bir şekilde Kur’an-ı Kerim okunmasını sağlayacak. Yaş sınırı olmaksızın herkesin katılabileceği bu programlar, mübarek üç ayların manevi feyiz ve bereketinden en iyi şekilde faydalanmayı amaçlıyor.

“Hatim Okuma” programları ise her Cuma gecesi akşam ile yatsı namazı arasında Taşçıoğlu Camii, Müftü Mahallesi Merkez Camii ve diğer tüm cami ve mescitlerde gerçekleştirilecek. Camilerde cüz paylaşımı yapılarak okunan hatimlerin duası ise Kadir gecesinde yapılacak.

Rize İl Müftülüğü yetkilileri, bu anlamlı çalışmalara tüm halkı davet ederek, manevi açıdan zengin bu dönemin en güzel şekilde değerlendirilmesini temenni etti.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum