Rizeli 40 Kişi Tutuklandı

Rizeli 40 Kişi Tutuklandı
Önceki gün Hopa'dan Gürcistan'a giriş yapan içlerinde Rizelilerin de yer aldığı 40 Türk vatandaşı, sebepsiz yere tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre Rizeli esnaf Osman Tarlacı, Sarp sınır kapısından giriş yaparken önceden serbest olan iki gün önce yasak listesine alınan, aracında bulunan Dolorin Cold adlı grip ilacı bulundurduğundan Türk Sarp Kapısından herhangi bir bilgilendirme yapılmadan tutuklanarak cezaevine konuldu.

Daha önceden sürekli mağduriyet haberleri duyduğunuz Batum mağdurlarına bir yenisi daha eklendi. Rizeli aile yakınları 2 gündür tutuklu bulunan ve grip (soğuk algınlığı) ilacı dolayısıyla alıkonulan yakınlarının haksız şekilde tutuklandığını, ilacın yasak listesine yeni alındığını ve yakınlarına bu konuda uyarı bile yapılmadığını ifade ettiler.

Baş Konsoloslukluğa yapılan müracatlara rağmen iki gündür çare arayan aile yakınları şikayetlerini dile getirerek gerekli müracatları yaptıklarını yarın olumlu sonuç almak için umutları olduklarını belirterek, bir günde 40 Türk vatandaşının çeşitli sebeplerle tutuklanmasına tepki gösterdi.