Rize'li Arzu için Yürüdüler

Rize'li Arzu için Yürüdüler
Hollanda'nın Başkenti Amsterdam'da, işlettiği kreş önünde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Türk iş kadını Arzu Erbaş Çakmakçı için sessiz yürüyüş düzenlendi.
Sevenleri tarafından düzenlenen 5 km'lik sessiz yürüyüşe, Amsterdam Geuzenveld-Slotermer Belediye Başkanı Robin de Bood önderliğinde yapılan yürüyüşe çoğu Hollandalı, yaklaşık 200 kişi katıldı.

Amsterdam'ın Batı bölgesinin Dr.H. Colijn Caddesi üzerinde bulunan Moeders Schoot Kreşi önünde saat 19.00'da 1 dakikalık saygı duruşu yapıldıktan sonra, meşaleler yakılarak sessiz yürüyüşe başlandı. El ele veren Türk ve Hollandalılar, 33 yaşında cinayete kurban giden Arzu Erbaş Çakmakçı için gözyaşı döktü.
Polisin de eskortluk yaptığı sessiz yürüyüş sonrası Moeders Schoot kreşi önünde Arzu Erbaş Çakmakçı anısına dualar edildi. Çiçek bırakıldı. Mumlar yakılıp, adına açılan anı defteri imzalandı.
'Arzu seni seviyoruz', 'Kahrolsun katiller', 'Sen rahat uyu' sloganları atan grup, yürüyüşün ardından sessiz ve olaysız bir şekilde dağıldı.

KREŞ PAZARTESİ AÇILACAK
Hollandalıların çoğunlukta olduğu yürüyüş sonrası katılımcılara teşekkür eden Amsterdam Geuzenveld-Slotermeer Belediye Başkanı Robin de Bood, "Acımız çok büyük. Semt belediyemiz büyük bir iş kadınını kaybetti. Yürüyüş öncesinde 200 aile ile bir toplantı yapık. Arzu hanımın isteğini yerine getirmek, onun anısını yaşatmak için kreşin pazartesi açılmasına karar verdik. Zannediyoruz Arzu Erbaş Çakmakçı da bunu isterdi. Belediye olarak kreşin arkasındayız. Amsterdam genelinden kalkıp acımızı paylaşmak için buraya gelen herkese teşekkür ederim. Umarım bu olay Hollanda'da son olur." diyerek herkese teşekkür etti.
Arzu Erbaş Çakmakçı'nın komşusu Ali Rıza Erdem ve eşi Fatma Erdem de yürüyüşe katılanlar arasındaydı. Ali Rıza Erdem, Çakmakçı'yı çok yakından tanıdıklarını, cinayeti duyduklarında şok olduklarını söyledi. Moeders Schoot kreşinde çalıştığını söyleyen Fatma Erdem ise, aynı zamanda patronu olan Arzu hanımın, çok merhametli ve yardımsever olduğunu ifade etti. Erdem, "Çok acılı bir olay, Allah kimseye yaşatmasın. Arzu hanımın kimseye düşmanlığı yoktu. Barışı seven biri idi. Bu kreşte 200'e yakın çocuğa hizmet veriyorduk. Her kesimden çocuk vardı. Bir yönü ile uluslar arası bir kreşti. Hollandalılar onu çok severdi. Bugünkü yürüyüş de bunu gösterdi. Kreşi pazartesi açıp işimize devam edeceğiz. Onun anısını burada devam ettireceğiz. Bir nevi onun idealini gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
 
YARDIMSEVER BİRİYDİ
 
Almere Waterval Vakfı Proje Sorumlusu Fikri Çalkın, Arzu Çakmakçı'nın başarılı bir iş kadını ve iyi bir hayırsever olduğunu belirterek, "Vakfımızın gönüllü üyesi idi. Özellikle "komşunu ziyaret et" projesinde aktif rol aldı. Ne zaman başımız sıkışsa, çok yoğun olmasına rağmen yanımıza geliyordu. Herkes onu yardımseverliği ve hoşgörüsü ile tanıyordu. Derin bir üzüntü içerisindeyiz." diye konuştu.
 
CENAZESİ EŞİNE TESLİM EDİLDİ
 
Çevre sakini Doğan Aslan da duygularını, "Rahmetliyi çok iyi biliyordum. Benim 3 tane kızımın yetişmesinde büyük çabası oldu. Eşim de mutfakta 3 yıl aşçı olarak çalıştı. İyi bir kişiliği vardı. Allah Rahmet eylesin." şeklinde ifade etti.
Diğer taraftan Amsterdam polisi, zanlıları yakalayabilmek için bölgede geniş çaplı araştırmasını sürdürüyor. Arzu Erbaş Çakmakçı'nın cenazesi, otopsisinin tamamlanmasının ardından eşine teslim edildi. Cenazenin, Zaandam Sultan Ahmet Camii'nde perşembe günü öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Türkiye'ye gönderileceği, Rize'nin Muradiye beldesindeki aile kabristanına defnedileceği açıklandı
ÖNCEKİ HABERLERİMİZ