Rizeli Çay Üreticilerinden Tepkiler Dinmiyor: "Yaktınız Ula Rize'yi!"

Rizeli Çay Üreticilerinden Tepkiler Dinmiyor: "Yaktınız Ula Rize'yi!"
Rizeli çay üreticileri, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan 17 TL'lik yaş çay taban fiyatına tepkilerini sürdürüyor. Tepkiler o kadar ki, bir üretici "Yaktınız ula Rize'yi. Kaldurun o zaman ÇAYKUR'u maykuru kapatın" diyerek isyanını dile getirdi

CHP Rize İl Başkanlığı da yaş çay fiyatına tepki göstermek için "Yaş çay alım fiyatını kabul etmiyoruz! Reddediyoruz!" temalı basın açıklamaları düzenlemeye başladı. Rize merkezde 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ilk basın açıklamasına katılan üreticiler, 17 TL'lik taban fiyatın enflasyon oranının altında olmasına ve üreticileri mağdur etmesine tepki gösterdi.

Üreticiler, yaş çay taban fiyatta acil güncelleme yapılmasını talep ediyor ve seslerini yükselterek tepkilerini dile getiriyorlar.

Bazı üreticiler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da seslenerek "Bu Rize sana evlat diye kucak açtı ama bizi ezdin ya" sözleriyle tepkilerini dile getirdiler.

Bir başka üretici ise "Yaktınız ula Rize'yi. Kaldurun o zaman ÇAYKUR'u maykuru kapatın" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Üreticiler ayrıca AK Partili yöneticileri de kendilerini yalnız bıraktıkları ve 22 yıllık teşkilattan hiç kimsenin kendilerine sahip çıkmadıkları ve yanlarında olmadıkları gerekçesiyle tepkilerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19 Yorum