Rizeli Genel Başkan Uzun, Yaş Çay Fiyatı Üzerinden Erdoğan’ı Eleştirdi

Rizeli Genel Başkan Uzun, Yaş Çay Fiyatı Üzerinden Erdoğan’ı Eleştirdi
Milli Parti Genel Başkanı Rizeli hemşehrimiz Muhammet Uzun, açıklanan yaş çay taban fiyatını zehir zemberek sözlerle eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemdeki sözlerini hatırlatarak, Erdoğan’ı iktidar yürüyüşündeki konuşmaları üzerinden eleştiren Milli Parti Genel Başkanı Muhammet Uzun, “Rizeli sizin arkanıza dimdik durdu. Nerede sizin vefanız? diye sordu.

Uzun, yazılı açıklamasında şunları kaydetti: “Sayın Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı iken Rize meydanında ve başka illerin miting alanlarında, çay simit hesabı yaparak zalim iktidarlara seslendiğiniz o günleri ne çabuk unuttunuz. Allah'ın verdiği ürüne kota mı konur? Biz gelince tüm kotaları kaldıracağız sözü hâlâ hafızamızda, Rabb'im nasip etti ve siz güçlü bir şekilde iktidara geldiniz. Ardından Avrupa Birliği uyum yasaları adı altında tüm tarım ürünlerine kota koydunuz ve ülkemizi ilk yönettiğiniz yıllarda halkı ezen, perişan eden, mahsulü yok fiyatına çay üreticisinden satın alan özel sektörü size şikayet eden Rizeli hemşehrilerimize İkizdere ilçemizde, açık havada halka seslenirken, ‘özel sektöre karışamayız’ diyerek bugünlerin sinyalini o gün verdiniz aslında! Yani Rizeli’ye çaya sahip çıkılmayacağının imasını yaptınız. Sonrasında çaylık alanlarının budamasını genişlettiniz ve ürün kaybını milletimize yaşantınız ama yetmedi, ardında bir geleneği ortadan kaldırarak AKP’nin yeni geleneğini vizyona sürdünüz. Çay kampanyası açılmadan ilgili bakan ya da başbakan Rize'ye gelir, yaş çaya verilen taban fiyatı açıklayıp güle oynaya kampanyayı başlatırdı. Siz Çaykur Genel Müdürlüğü Rize'de olmasına rağmen başbakanlığınızın ilk yıllarında kampanya açıklamanız ve taban fiyatını Trabzon'daki konuşmanızla duyurdunuz. Sonrasında ilgili bakanınız Rize'ye gelmeden, Ankara'dan açıkladı taban fiyatı, şimdi ise Tarım Bakanınız sosyal medya üzerinden yaş çaya verilen taban fiyatı duyurdu. Üstelik son iki yıldır yeni bir durum geliştirdiniz Kampanya açılıyor, fiyat açıklaması sonradan geliyor, Bu çay üreticilerini aşağılamak, hakaret etmek, yok saymak değilse nedir? Oysa Rizeli sizin arkanıza dimdik durdu. Nerede sizin vefanız? Peki çaya verdiğiniz bu komik rakam neyin nesi? Üzerinde oynanan rakamlarla, Ali Cengiz oyunlarıyla, illizyonist kurnazlığı ile TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme çabasını artık sokaktaki çocuklar bile anlıyor. Rizeli'nin ve tüm çay tarımı yapan müstahsillerin mağduriyetini bir an önce giderin ve çaya gereken fiyatı ve değeri verin. Aksi takdirde Milli Parti olarak kapı kapı dolaşıp Rizeli hemşehrilerimizin yanında olmaya ve AKP zulmünü anlatmaya devam edeceğiz. Rizeli ve Karadenizli hemşehrilerimizi aldatmanıza asla müsaade etmeyeceğiz. Çay hak ettiği değeri bulana kadar Milli Parti olarak susmayacağız”

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
4 Yorum