Rizeli Sporcular Düzce'deki Rafting Şampiyonasına Damga Vurdu

Rizeli Sporcular Düzce'deki Rafting Şampiyonasına Damga Vurdu
Rizeli sporcular Raftingte rakip tanımadı. 3 ayrı kategoride 9 derecenin 7’si Rizeli sporcuların oldu.

Rizeli sporcular, Muğla’da yapılan Kano Şampiyonasından sonra Düzce’de yapılan Rafting Şampiyonasına da damga vurdu. Bayanlarda ikincilik kazanan sporcularımız, büyük erkekler ve genç erkekler kategorilerinde ilk 3 dereceye ambargo koydu.

SU SPORLARINDA RİZELİLERİN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

rizeli-sporcular-duzcedeki-rafting-sampiyonasina-damga-vurdu-1.jpg

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Düzce Cumayeri Dokuzdeğirmen Köyü’nde 18-20 Nisan tarihleri arasında yapılan 3. Ulusal Türkiye Rafting Şampiyonasında 7 ilden 20 takım ve 200 sporcu Türkiye Şampiyonu olmak için mücadele etti. Kıyasıya geçen mücadelelerin ardından Rize takımları şampiyonaya damgasını vurdu.

rizeli-sporcular-duzcedeki-rafting-sampiyonasina-damga-vurdu-16.jpg

Yarışmalar sonunda Rize takımları 3 ayrı kategoride 9 derecenin 7’sini kazanırken Ardeşen Kaymakamlığı Spor Kulübü Bayanlarda ikinci, Büyük Erkekler Kategorisinde Extreme Türk Spor Kulübü birinci, Çaykur Spor Kulübü ikinci, Ardeşen Kaymakamlığı Spor Kulübü üçüncü, Genç Erkekler Kategorisinde ise Çaykur Spor Kulübü birinci, Rize Belediyesi U23 takımı ikinci, Rize Belediyesi U19 takımı ise üçüncü oldu.

rizeli-sporcular-duzcedeki-rafting-sampiyonasina-damga-vurdu-2.jpg

Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan, Osman Çakır, Düzce Valisi Ali İhsan Su, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Jandarma Komutanı Ramazan Akça, Cumayeri Kaymakamı Murat Güven, Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap, Baro Başkanı Ali Dilber, İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, TSO Başkanı Fahri Çakır, TSO Başkan Yardımcısı Mehmet Danışmaz şampiyonayı hem izledi hem de rafting yaptı. 3 günlük yarış sonucunda kazananlar ödüllerini protokol üyelerinden aldı.

rizeli-sporcular-duzcedeki-rafting-sampiyonasina-damga-vurdu-17.jpg

RİZELİ SPORCULAR ŞAMPİYONAYA DAMGA VURDU

7 ilden 20 takım ve 200 sporcunun Türkiye Şampiyonu olmak için mücadele ettiği R4 Rafting Şampiyonasında bayanlar Yeditepe Üniversitesi Spor Kulübü birinci, Ardeşen Kaymakamlığı Spor Kulübü ikinci, Düzce Üniversitesi Bodyraft üçüncü oldu.

Büyük Erkekler Kategorisinde ise ilk üç sırayı Rize temsilcileri elde etti. Extreme Türk Spor Kulübü birinci, Çaykur Spor Kulübü ikinci, Ardeşen Kaymakamlığı Spor Kulübü üçüncü oldu.

Genç Erkekler Kategorisinde Çaykur Spor Kulübü birinci, Rize Belediyesi U23 takımı ikinci, Rize Belediyesi U19 takımı üçüncü oldu.

rizeli-sporcular-duzcedeki-rafting-sampiyonasina-damga-vurdu-3.jpg

İlk ayağı Düzce'de gerçekleştirilen şampiyonanın ikinci ayağı mayıs ayında Erzurum, üçüncü ayağı Tunceli'de, dördüncü ve son ayağı da Rize'de Fırtına Vadisi'nde yapılacak. Toplam derecelerden en iyi olanlar milli takıma seçilecek ve daha sonra dünya şampiyonasına katılacak.

rizeli-sporcular-duzcedeki-rafting-sampiyonasina-damga-vurdu-8.jpg

rizeli-sporcular-duzcedeki-rafting-sampiyonasina-damga-vurdu-12.jpg

rizeli-sporcular-duzcedeki-rafting-sampiyonasina-damga-vurdu-11.jpg

rizeli-sporcular-duzcedeki-rafting-sampiyonasina-damga-vurdu-4.jpg

rizeli-sporcular-duzcedeki-rafting-sampiyonasina-damga-vurdu-6.jpg

rizeli-sporcular-duzcedeki-rafting-sampiyonasina-damga-vurdu-7.jpg

rizeli-sporcular-duzcedeki-rafting-sampiyonasina-damga-vurdu-9.jpg

rizeli-sporcular-duzcedeki-rafting-sampiyonasina-damga-vurdu-10.jpg

rizeli-sporcular-duzcedeki-rafting-sampiyonasina-damga-vurdu-13.jpg

rizeli-sporcular-duzcedeki-rafting-sampiyonasina-damga-vurdu-15.jpg