Rize’nin kaybolmaya yüz tutmuş Atma Türküleri belgesel oldu

Rize’nin kaybolmaya yüz tutmuş Atma Türküleri belgesel oldu
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla çekimleri tamamlanan “Atma Türküler Belgeseli,” İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Gala Gecesi ile izleyicilerle buluştu.

Türk kültürünün zengin ve derin bir öğesi olan atma türkülerini günümüze taşıyan belgesel, Vali İhsan Selim Baydaş, eşi Zeyneb Baydaş ve vatandaşların katılımıyla özel bir etkinlikle izleyicilerin beğenisine sunuldu.

UNESCO’nun “Yaşayan İnsan Hazinesi” listesinde yer alan atma türkü üstadı Osman Efendioğlu’nun da yer aldığı belgeselde, sözlü kültür geleneğini bir asır öncesinden günümüze taşıyan atma türkülerin anlamı, güzellikleri ve derinliği izleyicilere aktarılmaktadır.

Rize müziğinin köklerine yolculuk yapan Mehmet Ali Güneş'in yönetmenliğini üstlendiği “Atma Türküler" isimli belgesel, Rize’nin zengin kültürel mirasını bir kez daha keşfetmeyi amaçlıyor.

Sanat yönetmenliğini Birsen Ertan'ın üstlendiği belgeselde, yapımcılığını ve görüntü yönetmenliğini Harun Mavi üstlenirken, post prodüksiyon aşamasında da MaviKreatif ekibi görev aldı.

İzleyenlere hem hüzün hem de keyif dolu anlar yaşatan belgesel Rize’nin sanat mirasına ilgi duyan herkesi etkileyici bir yolculuğa davet ediyor.

Öte yandan belgeselin ulusal platformlarda yer alması için çeşitli kurum kuruluşlarla görüşmeler devam ediyor.

rizenin-kaybolmaya-yuz-tutmus-atma-turkuleri-belgesel-oldu-1.jpg

rizenin-kaybolmaya-yuz-tutmus-atma-turkuleri-belgesel-oldu-2.jpg

rizenin-kaybolmaya-yuz-tutmus-atma-turkuleri-belgesel-oldu-3.jpg

rizenin-kaybolmaya-yuz-tutmus-atma-turkuleri-belgesel-oldu-6.jpg

rizenin-kaybolmaya-yuz-tutmus-atma-turkuleri-belgesel-oldu-7-001.jpg

rizenin-kaybolmaya-yuz-tutmus-atma-turkuleri-belgesel-oldu-8.jpg

rizenin-kaybolmaya-yuz-tutmus-atma-turkuleri-belgesel-oldu-9.jpg

rizenin-kaybolmaya-yuz-tutmus-atma-turkuleri-belgesel-oldu-4.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
4 Yorum