RTEÜ’de Akademik Yükselme Töreni Düzenlendi

RTEÜ’de Akademik Yükselme Töreni Düzenlendi
2014 yılında Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesör unvanı alan 89 öğretim üyesi için RTEÜ Rektörlüğü tarafından Akademik Yükselme Töreni gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörlüğü tarafından  2014 yılında Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesör unvanı alan 89 öğretim üyesi için üniversite bünyesinde ilk defa Akademik Yükselme Töreni gerçekleştirildi.

rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi-28.jpg

Üniversitenin Kültür Merkezi Konferans Salonu’ndaki törene; Rize Valisi Ersin Yazıcı, İl Garnizon Komutanı Jand. Kd. Alb. İsmet Cansaran, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İstiklal Yaşar Vuaral ve Prof. Dr. Orhan Karslı, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, İl Müftüsü Yusuf Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Şemseddin Durmuş, RTEÜ Geliştirme Vakfı Genel Sekreteri Av. Harun Mertoğlu, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Üniversitenin akademik ve idari personeli ile diğer il yöneticileri ve basın mensupları katıldı.

rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi-10.jpg

Program, Üniversitenin Akademik Müzik Grubu tarafından sunulan müzik dinletisi ile başladı.

rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi-24.jpg

Ardından açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Üniversitenin bu anlamlı gününe katılarak destek veren herkese teşekkür etti.

2006 yılında kurulmuş olan Üniversitenin hem nicelik, hem de nitelik olarak bu gün çok önemli bir noktaya geldiğini, 2014 yılı içerisinde 12 Öğretim Elemanının Profesör, 24 Öğretim Elemanının Doçent ve 53 Öğretim Elemanının da Yardımcı Doçent unvanı almış olmasının bunun en açık göstergesi olduğunu ifade eden Rektör Karaman, Üniversitenin 2014 yılı sonu ve 2015 yılı başı itibariyle hangi noktaya geldiğini verilerle açıkladı.

rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi-26.jpg

Üniversitenin akademik yayın ve bilimsel faaliyetler açısından da yükselen bir grafik izlediğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, indeksli makale sayısının 2010 yılında 119, 2011 yılında 152, 2012 yılında 47, 2013 yılında 183 ve 2014 yılında 224’e ulaştığını, 2014 yılı proje ve patent sayısı ölçümünde Üniversitenin, Karadeniz Bölgesi’ndeki Üniversitelere bakıldığında KTÜ ve OMÜ’den sonra üçüncü sırada geldiğini belirtti. Ayrıca, KPSS başarısı hakkında da bilgiler verdi.

rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi-16.jpg

Konuşmasının son bölümünde Üniversitenin Ülkemiz genelindeki akademik performansını katılımcılarla paylaşan Rektör Karaman, 2000 yılından sonra kurulan 51 üniversite arasında 6. sırada, Devlet üniversiteleri arasında 50. sırada, tüm üniversiteler arasında 61. sırada olan RTEÜ’yüi hep birlikte daha da üst sıralara taşımak için gayret sarf etmeye devam edeceklerini söyledi. Bunun için 2015 yılında öğretim elemanlarını desteklemek ve Üniversitenin akademik başarısını artırmak için Uluslararası Araştırma Projesi, Kariyer Geliştirme Projesi, Akademik Teşvik Uygulaması, Yurt Dışı Dil Desteği, 4 Yurt İçi, 2 Yurt Dışı Akademik Faaliyete Destek gibi bir takım adımlar attıklarını söyledi.
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman konuşmasını, Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesör olan Öğretim Üyelerini tebrik ederek tamamladı.

huseyin-karaman.20150120211856.jpg

Rektör Karaman’ın konuşmasının ardından Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap bir konuşma yaptı. Rize’de Belediye Başkanı olmaktan gurur duyduğunu belirten Başkan Prof. Dr. Kasap, “Rizemizin Recep Tayyip Erdoğan ismini taşıyan Üniversitemizin de buna yakışır bir ivmeyle gelişmekte olduğunu müşaade ediyor, bundan mutluluk duyuyoruz. Belediye Başkanı olarak, Üniversitemizle birlikte iç içe gerçekleştireceğimiz projelere her zaman hazır olduğumuzu, şimdiye kadar kısa bir dönem içerisinde çeşitli projelerle bunu gösterdik, bundan sonra da bu yapı içerisinde çalışacağımızı belirtmek isterim.” dedi.

resat-kasap-rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi.jpg

Üniversitemizin toplumla iç içe yaşayan bir yapı içerdiğini, öğrenci merkezli bir eğitim sistemiyle başarılı bir süreç izlediğini ifade eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize’nin şehir olarak niteliklerini arttıracaklarını bunun da Üniversitemizin tercih edilebilir olmasında önemli rol oynayacağını sözlerine ekledi.

rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi-23.jpg

Rize Valisi Ersin Yazıcı ise, üniversitelerin bilim yuvası olduğunu, aynı zamanda şehirlerin gelişimine de büyük katkı sağladığını hatırlatarak son yıllarda Üniversitemizin de bu anlamda gelişerek üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirdiğini söyledi. Vali Yazıcı, Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent unvanı alan Öğretim Üyelerini de tebrik etti.

ersin-yazici-rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi.jpg

Konuşmaların ardından 2014 yılında TÜBİTAK ve Avrupa Birliği’nce desteklenen Üniversitenin projelerinin proje yürütücüsü Öğretim Üyeleri ile Üniversiteye patent alma başarısı kazandıran Öğretim Üyeleri ve Akdeniz İlahiyat Araştırma Ödülleri’nde birincilik ödülü alan Öğretim Üyesi için sertifika töreni yapıldı.

rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi-25.jpg

Ardından, 2014 yılında Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesör unvanı alan Öğretim Üyeleri için Cübbe Giyme Töreni gerçekleştirildi. Gurur ve mutluluğu bir arada yaşayan Öğretim Üyeleri renkli görüntüler oluşturdu. Tören, yurt dışında yabancı dil kurs fırsatından yararlanmak isteyen Öğretim Üyeleri için kura çekimi ile sona erdi.

rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi-30.jpg

rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi-29.jpg

rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi-40.jpg

rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi-39.jpg

rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi-27.jpg

rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi-38.20150120212218.jpg

rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi-37.jpg

rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi-36.jpg

rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi-35.jpg

rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi-34.jpg

rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi-33.jpg

rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi-32.jpg

rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi-31.jpg

rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi-15.jpg

rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi-14.jpg

rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi-13.jpg

rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi-12.jpg

rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi-11.jpg

rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi-9.jpg

rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi-22.jpg

rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi-18.jpg

rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi-21.jpg

rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi-20.jpg

rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi-19.jpg

rteu’de-akademik-yukselme-toreni-duzenlendi-17.jpg