RTSO Yeni Başkanını Seçiyor

RTSO Yeni Başkanını Seçiyor
Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO), organ ve meclis üyesi seçimlerinin ardından yeni başkanını seçiyor. İşte RTSO’nun yeni başkanının seçileceği tarih:

Hafta sonu gerçekleşen Rize Ticaret ve Sanayi Odası organ ve meclis üyesi seçimlerinin ardından seçim ile ilgili Rize Merkez İlçe Seçim Kurulu ile İl Seçim Kurulu’na yapılan itirazlar karara bağlandı. Tüm itirazların reddedilmesi ile RTSO’da başkanlık seçim süreci de netleşti gibi. RTSO’da başkanlık seçiminin 24 Mayıs Cuma günü yapılacak. Başkanlık seçiminin Cuma günü yapılamayacak olması halinde ise 25 Mayıs Cumartesi günü RTSO yeni başkanını seçecek.

Rize İl Seçim Kurulu resmi sonuçları açıkladı. İl Seçim Kuruluna yapılan tüm itirazların reddedilmesiyle başkanlık için adaylığını açıklayan Şaban Aziz Karamehmetoğlu’nun grubundan 28 üye meclise girmeye hak kazanırken, Mustafa Mataracı’nın grubundan ise 18 üye meclise girecek.

24 Mayıs Cuma günü RTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı için Şaban Aziz Karamehmetoğlu ile Mustafa Mataracı yarışacak. 46 üyesi bulunan meclise grubundan 28 üyesi seçilen Şaban Aziz Karamehmetoğlu’nun RTSO’nun yeni başkanı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

RTSO’nun yeni Meclis Başkanı ise RTSO’nun bir önceki Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu olacak.

olay53 - ÖZEL HABER -