Senin kıymetli kafanı ben keseceğim

Senin kıymetli kafanı ben keseceğim
Ergenekon firarisi Dalan'dan Rahmi Koç'a: Senin kafan kıymetli, o yüzden senin kafanı ben keseceğim...

Ergenekon'un firari şüphelisi Dalan, işadamı Rahmi Koç'a “Senin kafan kıymetli, o yüzden senin kafanı ben keseceğim” demiş.

İDDİANAMEDEKİ GÖRÜŞMELER
Üçüncü Ergenekon iddianamesinin ek klasörlerinde, ABD'de bulunan Bedrettin Dalan ile sanık Başkent Rektörü Mehmet Haberal arasındaki telefon görüşmeleri de var. Dalan, Rahmi Koç'a “Senin kafan kıymetli, ben alacağım” dediğini aktarıyor.

VEHBİ BEY AĞLAYARAK GELDİ
Rahmi Koç'la konuşması sonrasında Vehbi Koç ağlayarak yanına gelip “Oğlumu affet” deyince, Dalan, “Vehbi amca göz yaşına değmez. Ben meseleyi unuttum” diyor.

KAFANI BEN ALACAĞIM
10 Ocak 2009'daki Haberal'la konuşması teknik takibe takılan Bedrettin Dalan, işadamı Rahmi Koç'u, “Senin kafan kıymetli. Senin kafanı da ben alacağım” diye tehdit ettiğini söyledi.

Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan Üçüncü iddianame'nin ek klasörlerine konan telefon kayıtlarında sanık Mehmet Haberal ile firari Bedrettin Dalan arasında oldukça ilginç bir konuşma geçiyor. Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'a, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde Rahmi Koç ile geçen konuşmayı aktaran şöyle diyor: “Rahmi Koç'un yerini yıkıyorum. 'Yıkamazsın' dedi. Ben de 'Yav senin fakir fukaradan ne farkın var kanun karşısında' dedim ve yıktım. Bir gün kendi evlerinde dedi ki bana, 'Menderes'i idam ettik sıra sende'. Bende kendisine şunu dedim: 'Beni Menderes okuttu. Ben onun için kafamı kestim öyle başladım bu işe. Ama senin kafan kıymetli, senin kafanı da ben alacağım' dedim.”

ERTESİ SABAH BABASI GELDİ
Rahmi Koç'un bu konuşmanın ardından korktuğunu belirten Dalan şunları söyledi: “Bu sefer korktu. 'Yanlış anlaşıldım' dedi. 'Yok yanlış anlaşılmadın içindekileri kustun' dedim. Ertesi sabah rahmetli babası geldi. Vehbi bey ağlıyor hüngür hüngür. 'Oğlumu affet' diye. Bir şey yapacağımı zannetti. Dedim Vehbi amca sen 85 yada 90 yaşında insansın. Senin bir tane gözyaşına deymez bu iş. Sana yemin ediyorum, şeref sözü veriyorum ben unuttum, sen de unut.”

BİR GÜNDE RUHSATI VERDİM
Rahmi Koç'un tekrar kendisine gelerek kuracağı Maret Fabrikası'yla ilgili görüştüğünü anlatan Dalan, bir günde Koç'a ruhsat verdiğini öner sürdü. Dalan şöyle dedi: “15 gün sonra Rahmi yine geldi. Maret Fabrikası'nı kuracakmış. 'Ne sen bana, ne de biz sana düşmanız. Vermeyeceksin ama bir daha sorayım' dedi. Ben de dedimki 'Sen vatandaşsın ben de belediye başkanıyım. İstediğini söyle yapılacaksa yapılır yapılmayacaksa yapılmaz' dedim. 'Maret Fabrikası'nın İstanbul ve Türk ekonomisi için uygun bir şeydir' dedim. Aynı gün eline ruhsatı verdim. Ama adam hala sevmez.”