Toprak: İyidere Lojistik Merkezi Ölü Doğacak!

Toprak: İyidere Lojistik Merkezi Ölü Doğacak!
Eğitimci Yazar Mehmet Emin Toprak, İkizdere-Ovit Tüneli'nin acilen tamamlanması ve Rize-Erzurum duble yolu projesinin hayati önem taşıdığını belirterek, "Bu eksiklikler giderilmezse, İyidere Lojistik Merkezi'nin 'ölü doğma' ihtimali oldukça yüksek" dedi.

Eğitimci Yazar Mehmet Emin Toprak, yapımı devam eden İyidere Lojistik Merkezi’nin Türkiye'nin lojistik altyapısı için büyük önem taşıdığını ve merkezin tam potansiyeline ulaşabilmesi için Aşkale-İyidere demiryolu ile İkizdere-Ovit Tüneli'nin acilen tamamlanmasının hayati önem taşıdığını ve bu projelerin tamamlanmaması halinde İyidere Lojistik Merkezinin ölü doğacağını kaydetti.

Toprak, yaptığı açıklamada, Rize-Erzurum karayolu ağındaki en önemli kesitlerden İkizdere - Ovit Tüneli arasının acilen yapılması gerektiğini ifade ederek, şu ana kadar herhangi bir ilerleme kaydedilmemesinin endişe verici olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “İyidere ilçemizde yapımı devam eden ve ülkemizin pek az yerinde bulunan Lojistik Tesis, çok çok önemli bir yatırımdır. Bu hizmeti ilimize kazandıran ve katkısı olanlardan Allah razı olsun. Bir tesisi yapmak kadar, işletmekte önemlidir! Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığının Haritasında yer alan Aşkale - İyidere Demiryolu, lojistiğin çalışabilmesi için en önemli damarlardan birisi olacaktır. Fakat belli ki, bu demiryolunun hayata geçmesi, lojistikten sonraya kalacak. Lojistik bittiğinde çalışabilmesi için, yapılacak olan Aşkale - İyidere Demiryolundan önce, Rize - Erzurum duble yolunun bitmesi gerekiyor. Çünkü Rize - Erzurum yolu diye planlanan bu duble yol projesinin, özellikle İkizdere - Ovit Tüneli arasındaki bölümü, halen daha projelendirilmemiş olması, maalesef lojistiğin ölü doğmasına sebep olacak."

Lojistiğin işlerliği için sadece İkizdere-Ovit Tüneli’nin değil, Erzurum tarafındaki iki tünelin de tamamlanması gerektiğini ifade eden Toprak, “Aşkale-İyidere Demiryolu projesi de, ileriye dönük bir proje olduğu belli oluyor. Demiryolu hattı bitene kadar, tek alternatif olan Rize-Erzurum karayolu ağındaki en önemli kesitlerden İkizdere - Ovit Tüneli arası, acilen yapılmalıdır. Geçen sene Bakanlık yetkilileriyle olan görüşmemizde, İkizdere - Ovit Tüneli arasındaki duble yolun 2024 yılında, ilk yapacağımız ihaleler arasında olacağını söylemişlerdi. Fakat bu konuda bir ilerleme görünmüyor. Lojistiğin çalışabilmesi için, sadece İkizdere - Ovit Tüneli Arası değil, Erzurum tarafındaki iki tünelinde bitirilmesi gerekiyor. Velhasıl, lojistiğin yapımı devam ediyor, fakat bu sayılan bölümler, lojistik bitene kadar başlanıp bitirilmez ise, lojistik merkezimiz amacına ulaşmayacaktır.” diye konuştu.

zavendikli-001.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
13 Yorum